La regidoria de turisme de l’Ajuntament d’Alcoi ha afegit a les plaques de senyalística turística de la ciutat uns codis QR que se sumen als ja existents i que permeten interpretar els diferents edificis de la ciutat per part del col·lectiu de les persones sordes a través d’unes signoguies. D’aquesta manera adapta la destinació a les noves tecnologies, en la línia de les destinacions turístiques intel·ligents.

Aquest nou projecte s’ha implementat en 51 edificis de la ciutat a través d’unes plaques que mostren el nou logo de Turisme d’Alcoi i permeten realitzar la visita en cinc idiomes castellà, valencià, anglés, francés i alemany.

«Amb aquest projecte continuem avançant en l’objectiu de l’accessibilitat en destinació i la intel·ligència turística, en línia amb l’estratègia EDUSI i en llaures al fet que Alcoi es posicione en el nostre territori com DTI (Destinació Turística Intel·ligent). Accessibilitat i Innovació faran de la nostra destinació una ciutat integradora per a tots, i aquesta és la línia en la qual continuem treballant», ha ressaltat la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

D’altra banda el projecte forma part d’una estratègia global finançada a través dels pressupostos participatius i s’uneix a altres implantats enguany com l’adaptació del museu explora i el refugi a les persones sordes. La inversió total realitzada ha sigut de 4.386,25 euros.