La primera edició del programa «Alternatives. Sessions de Ciutat» impulsat per la Regidoria d’Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi està donant molt que parlar. Si abans de vacances es realitza´va la primera xerrada amb el filòsof Antonio Escohotado i l’assistència de més de 200 persones a l‘Àgora, la segona activitat, «Un xàmbit de ciència» va suposar parlar de ciència durant quatre dies a dos pubs de la ciutat, sorprenent als més de 300 assistents molt positivament. El programa torna després de les vacances de Nadal amb un altre plat fort, Alfons Cornellà, reconegut divulgador de la innovació i autor del llibre «Infoxicación».
Sota el nom de «Radical. Innovar és possible», Alfons Cornellà estarà el 17 de gener a les 19.30 hores a la Sala Àgora d’Alcoi per a reprendre el programa divulgatiu de la Regidoria d’Innovació anomenat «Alternatives. Sessions de Ciutat». La iniciativa presentada el passat any ja ha realitzat dues de les seues activitats al 2018, una conferències d’Antonio Escohotado i els nou format «Un xàmbit de ciència», que es tractava de monòlegs científics realitzats a diferents pubs de la ciutat, amb un format semblant al conegut circuit de Café Teatre.

Manolo Gomicia, Regidor d’Innovació, explica: «Estem tenint molt bones sensacions amb el programa «Alternatives. Sessions de Ciutat», feia falta a la ciutat un programa així perquè tenim molta activitat en temes culturals; exposicions, llibres… però necessitaven una aposta important per la ciència, la innovació i coneixement, atractiva, que estiguera present tot l’any. Alternatives dóna l’oportunitat als alcoians de veure a conferenciants de primer nivell i de tindre contacte i interessar-se per temes com el «blockchain», l’univers, la societat líquida, o els enemics de la realitat, sempre des d’un punt de vista distés i lúdic».

El pròxim conferenciants, Alfons Cornellà, és llicenciat en Física, dirigeix la xarxa d’innovació «Infonomia.com», la més important d’aquest tipus en llengua espanyola, ha publicat 17 llibres i prop de1000 articles, realitza conferències al voltant del món i és consultor de grans empreses en temes relacionats amb la Innovació.