El Pla Edificant de la Generalitat ja ha acabat les obres del seu primer projecte a la ciutat, en concret, al CEIP Miguel Hernández, i la comunitat educativa d’aquest centre de la Zona Nord ja gaudeix des de la tornada de les vacances de Nadal de les millores realitzades. En aquest cas, l’actuació consisteix en la construcció al pati de primària de marquesines per donar ombra i protegir a l’alumnat en cas de pluja. L’Ajuntament també té ja redactat els projectes d’altres 5 centres que podran veure començar les obres en breu, tot depenent de l’activitat lectiva.

El alumnes del CEIP Miguel Hernández ja gaudeixen de les millores realitzades amb el pla «Edificant», impulsat per Conselleria per a millorar els centres educatius públics. El passat desembre es va executar l’obra de millora en el centre amb la instal·lació de marquesines en els patis de primària, per a donar ombra i també protecció en cas de pluja a la entrada e eixida de les classes i durant els patis.

Des de l’ajuntament d’Alcoi s’ha realitzat la memòria valorada de l’obra i aquesta s’ha executat durant l’última part del mes de desembre, per crear les mínimes molèsties a les classes. El valor econòmic de l’actuació es de 38.000 euros i ha estat executat per la empresa Cuberfont. El cost està assumit per la Generalitat i l’Ajuntament ha sigut l’encarregada d’adjudicar les obres.

«Ja tenim acabat el primer projecte del pla «Edificant» en el Miguel Hernández. La seua execució ha millorat el dia a dia dels seus més de 450 alumnes i era una necessitat que el centre reclamava des de la seua inauguració en 2010 » explica el regidor d’Educació, Alberto Belda.

Belda també ha afegit: «Per a nosaltres, aquest pla «Edificant» és una aposta important, un pla amb el que podrem donar solució a totes les necessitats dels centres públics de la ciutat que anaven arrastrant-se i que suposarà més de 12 milions d’euros d’inversió per a Alcoi i que millorarà el dia a dia de més de 4.000 alcoianes i alcoians de nou centres educatius. Unes millores que se sumaran a la important quantitat de més de mig milió d’euros que l’Ajuntament ha invertit de recursos propis al llarg d’aquesta legislatura per millorar els centres públics de la ciutat».

Aquest pla recolzarà totes i cada una de les actuacions que en els darrers anys s’han anat fent en el centres educatius públics de la nostra ciutat: ampliació d’aules, treballs en les pistes esportives, adequacions de WIFI i xarxa, millores en els patis, treballs en els desperfectes dels edificis.. amb una aposta molt decidida que es tradueix en els últims anys en una partida anual de 50.000€ en Manteniment i un altra partida anual de 80.000€ per e inversions en millores. El resultat es que durant aquesta legislatura s’ha produït una inversió per part de l’Ajuntament d’Alcoi de més de mig milió d’euros als centres educatius púbics.
D’altra banda, a aquest primer projecte «Edificant» al Miguel Hernández, li segueixen millores ja aprovades per a set centres educatius més, cinc tenen ja redactats tots els projectes, el cost dels quals ja ha estat endossat a la Generalitat. Aquests centres que ja tenen el projecte redactat són: CEIP El Romeral per portar endavant obres amb una inversió de 300.000 euros; CEIP Tomás Llácer, 250.000 euros; CEIP Horta Major,160.000 euros; CEIP Sant Vicent, 359.000 euros i Escola Oficial d’Idiomes (EOI), 400.000 euros. La licitació de les obres anirà realitzant-se amb la intenció que les obres no interferisquen l’activitat lectiva dels centres.

La redacció del projecte per reformar l’IES Andreu Sempere està prevista que acabe al llarg dels primers mesos del 2019 i tindrà un cost de130.000euros. Cal recordar que aquest centre és el que rebrà la inversió més elevada, més de 4 milions d’euros ja pressupostats per Conselleria, amb obres al 2019 per valor de 2.500.000 € i obres al 2020 per 1.450.000€ més. D’altra banda, a més dels projectes aprovats, L’Ajuntament està realitzant la memòria valorada de dos projectes més : un gimnàs nou i aules per al IES Pare Vitòria; i l’ampliació del IES Cotes Baixes.