Aquest cap de setmana es duran endavant a la ciutat les celebracions de Sant Antoni. Aquest any, els assistents podran rostir al foc controlat que es realitzarà des de l’organització, però la resta d’elements estaran clausurats tant al paratge com a la resta de àrees naturals per evitar el risc d’incendi del nostre entorn natural.

Els actes començaran dissabte a les 16.15 hores a la glorieta amb el Mercat organitzat per la Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi. Quinze minuts després estan convocades totes les persones amb els animals que vulguen beneir a la plaça de Dins, des d’on aniran desfilant fins a la porta principal de la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc. La comitiva anirà precedida pels Amics dels Cavalls. L’acte començarà a les 5 i a continuació hi haurà una xocolatada i jocs infantils a La Glorieta.

El diumenge a les 8,30 h serà la despertà. Trenta minuts després tindrà lloc la concentració al Poliesportiu Francisco Laporta, on se servirà timonet i herbero amb la col·laboració del Centre Excursionista d’Alcoi. La romeria a peu començarà a les 9,30 h. A l’Ermita hi haurà aigua i aigua-sal per als romers. Allí, el grup de Danses Sant Jordi farà dansades i jocs fins a l’hora de la missa que serà a les 12.30 h.
El dia de la Romeria estarà prohibit l’accés amb vehicles de 7 a 15 hores. Hi haurà un servei gratuït d’autobús que eixirà cada 30 minuts aproximadament des de l’esplanada del Poliesportiu, estarà en funcionament de 9 a 15 hores.

El regidor, Raül Llopis convida a tots els alcoians a gaudir de Sant Antoni. «La romeria fins al paratge de Sant Antoni i l’esmorçar que fem allí és una de les primeres activitats de la nostra ciutat que ens convida a gaudir de la natura i a una jornada de convivència, volem convidar a tots aquells que encara no han vingut a gaudir d’aquest dia a l’aire lliure en un dels meravellosos llocs que tenim a prop de la ciutat per anar a peu».