La diputada de Ciudadanos (Cs) en Les Corts valencianes, Rosa García, ha acusat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, de “permetre que el centre de majors Mariola La Asunción estiga en una situació insostenible per falta de plantilla”. García portarà de nou a les Corts aquest assumpte “després d’un any i quatre mesos de promeses incomplides ja que, hui dia, el centre segueix en la mateixa situació que quan es van iniciar les protestes”.

La diputada ha assegurat que els treballadors del geriàtric, els residents i les seues famílies “segueixen a l’espera que s’incorporen cinc auxiliars i dos zeladors. Aquests últims van signar el contracte el passat 14 de desembre però incomprensiblement encara no s’han incorporat”.

Rosa García ha demanat a la vicepresidenta que “deixe de mirar cap a un altre costat, desviant la seua responsabilitat” i ha criticat que “l’única cosa que sembla que el preocupa és el requisit lingüístic als hospitals i centres sanitaris en lloc de centrar-se en solucionar els problemes dels majors, dels professionals dels centres geriàtrics i del benestar col·lectiu de tots els valencians, aqueixos valencians que venien a salvar”.

Des del grup de Ciudadanos s’ha denunciat aquesta situació diverses vegades, l’última, en el ple d’octubre, en el qual la diputada Rosa García va preguntar a Oltra quines mesures s’havien dut a terme per a millorar la qualitat assistencial dels dependents de la residència Mariola. “En aquella ocasió, la vicepresidenta va dir que s’estaven implementant millores i reforç del personal per a incrementar la qualitat assistencial del centre, però això encara no ha passat”. Davant la prolongació d’aquesta situació, “des de Ciudadanos continuarem insistint. No ens cansarem de reivindicar considerem crucials i que a més afecten col·lectius vulnerables amb els quals hem de tindre una especial consideració”,. conclouen.