Aquest divendres s’ha realitzat a Alcoi una nova iniciativa que es posa en marxa des de l’Ajuntament d’Alcoi per a la prevenció, tractament de l’assetjament escolar i la formació tant a alumnes, professors com famílies en temes de convivència a les aules.

Es tracta de la Primera Trobada de Mediadors als Centres Escolars i ha tingut lloc aquest matí, divendres, 18 de gener, al Centre Cervantes Jove desenvolupada pels alumnes del Cicle Superior d’Integració Social del CIP FP Batoi.

L’assetjament escolar, també conegut com a «bullying» és, sens dubte, un dels problemes actuals que més preocupen tant als centres educatius com a les famílies. Lluitar contra la violència i la conflictivitat dins d’uns espais tan importants com les aules on s’educa l’alumnat alcoià és per això una de les línies on més s’ha incidit des de l’Ajuntament aquesta legislatura a través de la Regidoria d’Educació, portant a terme 3 línies importants i complementàries.

En primer lloc, amb la posada en marxa l’aula PI, una aula per a alumnes derivats per tots els centres educatius de la ciutat on es treballa transversalment des de diferents disciplines com la psicologia per a l’educació i integració d’aquest alumnat. En segon lloc, la constitució per primera vegada a la nostra ciutat, de la Comissió contra l’Assetjament escolar i que treballa en la formació i prevenció, així com en la creació de mecanismes d’actuació conjunta davant d’un possible cas d’assajament. Des de la seua posada en marxa en juny del 2017 a la comissió ha treballat conjuntament amb els centres cadascun dels casos que han arribat fent la tasca de medicació i, sobretot, dotant de recursos de tota mena als centres i les famílies per a la resolució dels conflictes d’aquest tipus.

La formació per a prevenir la conflictivitat a les aules durant el 2018 va començar amb una primera activitat, les jornades de Convivència, “Compartir para vivir”, organitzades amb el CEFIRE d’Alacant, al mes de gener. La segona activitat ha sigut la jornada d’avui centrada en els alumnes on han participat d’alumnes de diferents centres: Salesianos San Vicente Ferrer; La Presentación; IES Pare Vitoria; IES Andreu Sempere; José Arnauda; Santa Ana i Sagrada Familia, acompanyats del seu professorat. Les activitats formatives continuaran els pròxims mesos amb una activitat per a tot el professorat també a través del CEFIRE.

«Estem molt contents perquè han participat 74 alumnes de 7 centres educatius de la ciutat dinamitzats pels alumnes de Formació Professional de Batoi creant molt ambient de convivència entre ells, destacant la posada en comú de les diferents accions en l’àmbit de mediació que fan en cada centre, convertint-se en una jornada molt enriquidora per a tots ells», ha indicat el regidor d’Educació, Alberto Belda.