Un any més, l’Ajuntament d’Alcoi ha convocat les beques municipals per a estudiants de música i medicina. La Beca d’Estudis Musicals Antonio Pérez Verdú ‘ascendeix a una dotació de 2.250 euros, i serà per a Alejandro Haro Martí, mentre que la Beca d’Estudis de Medicina Ana i Camilo Gisbert Pascual’, tindrà la mateixa dotació 2.250 euros i correspon a Natalia Gisbert Abad.

La Beca d’Estudis de Medicina Ana i Camilo Gisbert Pascual és una beca per a ajudar econòmicament les persones que realitzen estudis en el camp de la Medicina durant el curs 2017/2018. Natalia Gisbert va nàixer el 27 d’abril de 1990 i després d’obtenir la Llicenciatura en Psicologia en 2013 per la Universitat de València, obtenint 25 matrícules d’Honor, va començar a estudiar el Grau de Medicina en la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Actualment està en l’últim curs realitzant les pràctiques a l’Hospital de Sant Joan, té clar que “vull especialitzar-me en Pediatria i treballar a Alcoi, estic molt agraïda per aquesta beca”.

Per part seua, Alejandro Haro Martí, és membre de la Societat Musical Nova d’Alcoi des de l’any 2006, antic alumne del Conservatori de Música i Dansa Joan Cantó d’Alcoi, actualment és estudiant de Musikene, Centre Superior de música del País Basc, està en el segon curs de Grau Superior de Música, especialitat Saxofon Jazz. La Beca d’Estudis Musicals Antonio Pérez Verdú la podien sol·licitar aquelles persones que hagen finalitzat els estudis de Grau Professional de Música, l’edat màxima fins als trenta anys i que tinguen una vinculació amb la ciutat, bé per motius de naixement o residència, formació o participació en les entitats musicals de la ciutat. La finalitat és ajudar un músic novell que realitze estudis de perfeccionament musical.

Tant Aroa Mira, regidora de Salut Pública, com Raúl Llopis, regidor de Cultura, han destacat que «aquestes beques ajudaran aquests dos estudiants de la nostra ciutat a seguir amb els seus estudis i és important ressaltar que Natalia vol fer la seua residència i treballar a Alcoi». Llopis ha afegit que «Alejandro ha participat en el festival Heineken Jazzaldia celebrat en Donostia que és el festival de jazz més antic d’Espanya i un dels més antics i importants d’Europa».