El Centre d’Art Contemporani d’Alcoi, IVAM CADA ALCOI, ha arrancat amb força i ja suma més de 8.500 persones quan s’han complit dos mesos des de que va obrir les portes. L’exposició d’Eusebi Sempere acompanyat pels tallers escolars, familiar i les visites guiades han tingut molt èxit, apropant al públic aquest important autor nascut a Onil, a través d’una exposició que abans havia estat al Museu Reina Sofía. Art al carrer, dansa contemporània, vídeo-art, pintura i fotografia també han tingut el seu espai els primers mesos de la nova etapa del centre. En febrer, s’inauguraran les noves exposicions: «Pintura espanyola en la col·lecció de l’IVAM, 1950-1995» i les tres propostes de la sala gestionada per l’Ajuntament d’Alcoi: «Solbes-Arjona-Art Comportament»; Vincent Company en l’espai «Ordit» i el fotògraf Lucio Abad en «Trama».

La nova exposició, «Pintura espanyola en la col·lecció de l’IVAM, 1950-1995», que es podrà veure a partir de l’1 de febrer a la Planta de l’IVAM és una mostra que abastarà un període entre 1955 i 1995, incloent una selecció d’artistes les obres dels quals generen un relat de la història de l’art espanyol. S’inicia amb el treball d’autors que van donar pas a l’abstracció i van fundar en 1965 el grup Parpalló, com Manolo Gil, Jacinta Gil, Juan Genovés o Joaquín Michavila. El recorregut passarà per l’abstracció geomètrica, els corrents informalistes, el debat entorn del realisme, l’abstracció lírica, la renovació de l’abstracció en els 70 o les múltiples vies que es van obrir en els 80.

Per part de l’Ajuntament, es tornar a apostar per tres artistes alcoians, si ara es pot gaudir del video-art de «Paisatges Trobats» amb Damià Jordà, l’obra de Mónica Jover a «Ordit» i les fotografies de Juan Antonio Picazo a «Trama». En febrer, arribaran a l’IVAM CADA ALCOI, la trajectòria de l’artista abstracte alcoià Manolo Solbes Arjona. En aquesta proposta, «Solbes-Arjona -Art Comportament», podrem veure en acció en la sala Mèdia-art a l’artista, creant una obra de grans dimensions que formarà part de la proposta artística i que tindrà lectura amb les pantalles reproduint el procés de creació de Solbes Arjona. L’alcoià Vincent Company, del món de l’art urbà a «Ordit» i el fotògraf Lucio Abad en «Trama» completen la proposta dels de casa.
Raül Llopis, senyala el destacat inici d’una aposta cultural innovadora i referent en la Comunitat: “Com ja vam anunciar quan l’IVAM CADA ALCOI obria les portes a meitat de novembre, aquest projecte no anava a tindre res a veure amb l’anterior. La nostra proposta era plenament contemporània, d’una banda, ser la primera subseu de l’IVAM amb la qualitat, el bon fer i el prestigi que això suposa; i d’altra, ser un espai on donar projecció als artistes alcoians i atraure públic de fóra projectant-nos cultural i turísticament. Hem rebut un dels premis «Importantes» del Diario Informació demostrant el revulsiu cultural que ha suposat per a la província d’Alacant l’obertura d’aquest espai, així que, de moment, estem complint amb nota tal i com ens demostren també els més de 8500 visitants que han passat per l’espai i l’alta qualitat de totes les propostes que hem portat a terme”.

Altres dades no presencials però que també demostren l’expectació que ha creat el nou espai són el 1680 me gusta de la pàgina de Facebook, 182.000 persones a les que s’ha arribat amb les publicacions o les 20.300 persones interessades en les activitats, visites si actes.

Durant aquests primers mesos, l’espai també ha acollit diferents presentacions al seu saló d’actes i l’IVAM ha inclòs a Alcoi en l’exposició la «Ciutat Habitada» que acosta l’art contemporani a les marquesines dels autobusos, amb 4 obres situades al centre d’Alcoi. També va haver espai per a la dansa més contemporània amb l’espectacle que va realitzar l’alcoiana, Sol Picó, als jardins de l’IVAM CADA ALCOI amb una proposta que reflexionava sobre la tragèdia de les migracions i que s’emmarcava dins del cicle «Posar el Cos» del IVAM, recolzat també pel Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana.