La Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament d’Alcoi ha programat l’activitat Bus de la Llengua dins de la campanya «SEMPRE TEUA, La teua llengua» de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, que es desenvoluparà els dies 28, 29 i 30 de gener de 2019, després de passar per Ibi.
El Bus de la Llengua repartirà el material de difusió de la campanya: xapes, samarretes, etc. A més, disposarà de monitors per a la realització d’activitats lúdiques, amb una clara vocació de foment d’actituds positives envers la llengua.
La ubicació de l’autobús on es desenvoluparan les activitats serà la plaça Ferrándiz i Carbonell. De 9 a 13.20 hores es realitzaran activitats i tallers per als centres educatius d’Alcoi que han reservat prèviament, i des de les 13.20 a 16 hores estarà obert a la població en general.
«Els tallers dissenyats pretenen ser divertits, inclusius, creatius, motivadors i participatius. Per això, dels més menuts als més majors, tot el món serà ben rebut i podrà viure una experiència de la qual guarden un bon record», ha explicat el regidor de Política Lingüística, Raül Llopis.
«Cal destacar que aquest autobús recorre diferents municipis de la Comunitat Valenciana de diferents colors polítics, i estarà 3 dies en la nostra ciutat, la campanya, té per objectiu que tota la població valenciana se senta orgullosa de tindre també el valencià com a llengua oficial», ha conclòs Llopis.

SEMPRE TEUA. LA TEUA LLENGUA
Sempre teua. La teua llengua és el nom de la campanya institucional de promoció del valencià de la Generalitat Valenciana.
La campanya va ser presentada el 26 de setembre de 2017, coincidint amb la celebració del Dia Europeu de les Llengües, s’estendrà fins a la primavera de 2019 amb tot un seguit d’activitats que es podran seguir des d’aquesta pàgina web.
La Generalitat té el deure estatutari de protegir i recuperar el valencià, així com de garantir-ne l’ús normal. Per tot això, es pretén incrementar el nombre d’usuaris i els usos en els parlants, i alhora incrementar el prestigi social de la llengua pròpia.