Tal com va informar, María Baca, regidora de Democràcia Participativa, en la presentació dels pressupostos participatius, aquest any s’anava a premiar als centres educatius que més participaren amb l’objectiu de potenciar la cultura de la participació dels més joves dins dels Pressupostos Participatius.

La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi va acollir el lliurament de premis, que va consistir en un diploma per a cada estudiant dels tres centres més participatius i per al primer classificat, a més, 85 entrades en total, de diversos espectacles que es duran endavant en el Teatre Calderon aquesta temporada. En primer lloc va quedar el CIP FP Batoi, seguit de l’IES Pare Vitòria i el Col·legi Sant Roc. Fora del podi van quedar Andreu Sempere, La Salle i Cotes Baixes.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, acompanyat de Maria Baca, i Alberto Belda, regidor d’Educació van fer el lliurament de premis.
Cal destacar que de les 887 propostes rebudes, 435 han estat de centres educatius, el 49,06%, 220 en línia; el 24,8%, 167 en tallers; 18,82% i 65 presencials, el 7,32%.
Finalment es faran 3 propostes realitzades per l’alumnat de centres educatius, dues d’inversió: Substituir la il·luminació de la via pública per LED i Introducció d’energies renovables/plaques solars en instal·lacions municipals i una de despesa corrent, realitzar una campanya de conscienciació de cura del mobiliari urbà i parcs públics respectant al màxim l’entorn.