La Junta de Govern d’avui ha aprovat la classificació de les empreses que s’havien presentat a la licitació per portar a terme les obres de la rotonda sud de la ciutat, la situada a l’entrada per Alacant. L’oferta presentada per l’empresa que ha quedat en primer lloc és la de l’alacantina, Mediterráneo de Obras y Asfaltos SL (MOA), de 457.985 euros (iva inclòs). La proposta seleccionada inclou tant la millora de la urbanització de la glorieta oest com la de la banda d’accés a la glorieta per vianants des de la carretera Font Roja.

Una vegada aprovada la classificació, l’empresa ha de presentar tota la documentació en el termini de set dies per a fer efectiva l’adjudicació. D’altra banda, des de l’Ajuntament s’ha licitat també la direcció d’obra i el 3 de gener era l’últim dia per a presentar ofertes pel que es troba també en tramitació. La previsió inicial que es fa és que la construcció de la rotonda puga començar a finals del mes de febrer. El termini de les obres està fixat, en el plec de condicions, en tres mesos.

D’altra banda, ja està finalitzat el projecte per a la rotonda nord, l’altra entrada principal de la ciutat des de València a falta de l’aprovació per la Junta de Govern. El projecte té en compte la futura via per a ciclistes i vianants que es construirà des de Batoi fins Gormaig amb un pressupost de més de 900.000 euros i que compta amb la subvenció per part de la Generalitat Valenciana a través de Fons Feder de la Unió europea de 410.994 euros del total. El pressupost per la construcció d’aquesta nova glorieta que permetrà regular el trànsit està prop del milió d’euros.
D’altra banda, cal recordar que l’any passat es va construir també una nova Rotonda, en aquest cas, situada davant del Camp del Collao, que va tenir un cost de 338.610 euros. La nova glorieta va servir per a reordenar el trànsit d’entrada a la ciutat des de Banyeres així com entre diferents carrers del barri de Santa Rosa, i va ser inaugurada amb el nom de l’afició del Deportivo Alcoyano en setembre del 2018. Amb la construcció de rotondes en aquests tres punts, Alcoi dona resposta a la regulació del trànsit de les principals entrades al nucli urbà, pendents des de fa més de 30 anys.

Planol rotonda sud