Alcoi està present a Fitur promocionant diferents aspectes de la ciuatat amb l’objectiu de trencar l’estacionalitat, és a dir, informar perquè el turisme no estiga centrat en les Festes de Moros i Cristians o el Nadal. A més, s’ha presentat el Winter Black Festival, la Setmana Modernista i Alcoi Film Office.

La nostra ciutat ha comptat amb un espai dins de l’estand de Costa Blanca on la tècnica de Turisme ha informat sobre la nostra ciutat. A més ha realitzat 3 presentacions, dimecres va ser el torn del Winter Black Festival, el festival de Lindy Hop amb repercussió internacional que amb 4 edicions ja s’ha consolidat a la nostra ciutat. Tindrà lloc del 31 de gener al 3 de febrer.

Ahir va ser el torn de la fira Modernista, que viurà la seua tercera edició. La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, ha explicat que estarà dedicada a ‘Doña Amalia’, en el que suposa un reconeixement a la labor dels professors i escoles d’Alcoi en aquella època, així com a les dones treballadores.

Finalment es va presentar ‘Alcoi Film Office’, és a dir, Alcoi com destinació pel rodatge de pel·lícules, el que pot generar turisme amb la ruta creada d’Alcoi Plató de Cinema i també treball per a diferents sectors. La presentació es va fer a través d’un vídeo de 5 minuts rodat a manera de pel·lícula, en la que participa Xavi Mira. «En lloc de ser un vídeo reportatge on es veu Alcoi, en aquesta ocasió es mostren diferents espais de la nostra ciutat que poden ser utilitzats com a localitzacions per a rodar pel·lícules a través d’una història que té com a punt de partida l’IVAM CADA Alcoi», ha afirmat la regidora, Lorena Zamorano.

Per un altra banda Alcoi ha rebut el premi com a Primer Finalista del premi nacional SICTED d’adaptació de la destinació a les noves tecnologies amb el projecte «Creació d’una agenda anual d’esdeveniments». Aquest premi és el reconeixement a la consecució d’una iniciativa col·lectiva per a la millora de la qualitat integral de la destinació amb ticketalcoi, l’agenda que inclou els esdeveniments que es realitzen a la ciutat i que permet la compra d’entrades per als que és necessari.

A més, els representants de l’ajuntament han assistit a una jornada de la «red vías verdes», és un programa que uneix aquest recurs amb patrimoni de la humanitat «i nosaltres tenim les pintures de La Sarga i la via verda per tant considerem interessant conéixer en què consisteix eixe projecte a escala nacional per veure la possibilitat de formar-ne part», indica, la regidora de Turisme i Patrimoni.

Durant aquests dies la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, ha mantingut diverses reunions, entre d’altres amb Tourespanya per a fer promocions del nadal a l’estranger i potenciar el projecte de patrimoni immaterial de la humanitat.

També cal ressaltar que forma part de la Xarxa de Destinacions turístiques intel·ligents de la Comunitat Valenciana DTI CV. «Aquesta és una aposta pel coneixement, la sostenibilitat, l’accessibilitat i la innovació, és important indicat que durant la promoció d’aquesta xarxa, el president de la Generalitat, Ximo Puig va citar Alcoi com un exemple de destinació turística intel·ligent».

«El balanç de la fira ha estat molt positiu, no sols per la promoció internacional que ens permet fer a tots en aquest certamen sinó pels espais de networking que es generen i que representen oportunitats de negoci i projecció no sols per a les destinacions sinó per a les empreses turístiques de la nostra destinació. Vull fer una menció especial d’agraïment a tots els empresaris alcoians que han estat presentant propostes i recolzant a Alcoi aquests tres dies, i reconéixer la satisfacció que dóna que cada vegada són més els emprenedors turístics alcoians que venen i que veuen FITUR com una oportunitat per a la projecció dels seus negocis. Agrair també a l’Associació de Turisme Interior per les seues presentacions, perquè entre tots, treballant conjuntament arribem més lluny i animar-los a seguir així treballant per la qualitat del destí. Finalment agraïm les facilitats i el suport del Patronat Costa Blanca i l’Agència Valenciana de Turisme».

Alcoi23.com s’ha desplaçat fins a IFEMA per a cobrir ben de prop la representació alcoiana a una de les fires turítiques més importants del món. Al vídeo de capçalera la regidora de turisme, Lorena Zamorano, ens informa de les accions de promoció de la nostra ciutat a Fitur’19.

 

Stand d’Alcoi a Fitur 2019