L’ajuntament d’Alcoi ha presentat per ser finançat per Fons Feder de la Unión Europea, dins de l’EDUSI, el projecte de millora de l’accessibilitat i reurbanització del carrer Sant Francesc i les places de la Creu Roja i Ramón y Cajal. Aquest projecte està valorat en 404.000 euros, el 50% del finançament anirà a càrrec dels fons Feder de la Unió Europea, per valor de 10 milions d’euros per la creació d’una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora. Actualment el projecte es troba a l’espera de rebre l’autorització definitiva que permetrà generar el 50% del crèdit i així licitar l’obra que té previst un termini d’execució màxim de 3 mesos.
«Aquesta obra suposarà una millora considerable per poder visualitzar l’espai de vianants que uneix la Glorieta amb la plaça de Dins, de forma accessible, sense perill de lliscaments, i creant una plataforma única que ajudara a revitalitzar aquesta zona recuperant espai per a les persones, revitalitzant el seu entorn i fent-la més atractiva. Aquesta legislatura hem treballat molt obrint nous serveis al centre com el IVAM CADA ALCOI; el nous Campus de la UA, la comissaria de Policia Nacional, l’oficina PROP i l’oficina de Comerç així com oferint ajudes per obrir negocis, i ací tenim una mostra més de la nostra feina», ha indicat la regidora de Comerç, Vanessa Moltó.

«Consideràvem important rehabilitar aquesta part que, en gran mesura, ja és una zona dedicada als vianants, millorant-la i fent-la més atractiva per atraure veïns i negocis. Esperem poder començar les obres als pròxims mesos per seguir revitalitzant el centre d’Alcoi d’una manera transversal com hem fet als últims anys» afegeix Moltó.

El projecte consisteix en una plataforma única d’ús mixt tant en el carrer Sant Francesc com en les places de Ramón y Cajal i la Creu Roja, que aprofitarà per a les funcions de pas, d’estada i d’activitat, amb una circulació de vianants còmoda, segura i contínua. Tindrà un paviment de qualitat i funcional, serà de pedra natural per a les zones de vianants, ja que el granit aporta un efecte visual particular i una alta resistència al desgast, també hi haurà llambordes de llosa color òxid per a les zones de vianants amb accés vehicular per al veïnat i serveis, amb un paviment tècnic de llambordes per a superfícies de trànsit. Tot aquest paviment és autonetejable, té un gran poder antiadherent i hidrofòbic, a més d’una gran resistència al lliscament.

En relació a l’aparcament i al trànsit, la reurbanització només afecta a Ramon i Cajal i ja s’han estudiat els efectes de la mateixa per part de la Regidoria de Mobilitat per posar les mesures oportunes.
Aquest projecte forma part de les estratègies contingudes a l’estudi de reactivació del centre històric d’Alcoi elaborat per PATECO dintre de les accions que han anat desenvolupant-se a la mesa del centre de la que formen part Federació de Comerç, ACECA, Cambra de Comerç, Associació de veïns del centre, Al Centro i grups polítics de la corporació.

Sant Francesc

Sant Francesc

Plaçeta de la Creu Roja

Plànol del projecte