Aquest matí ha tingut lloc la celebració del Dia Escolar de la No-Violència i de la Pau (DENIP). L’acte commemoratiu, organitzat per la Regidoria d’Educació, ha tingut lloc a la Glorieta, on s’ha treballat al voltant de la pau: «Un camí per a la Pau per al Poble Palestí». La proposta era que a partir dels drets dels infants (1959) els participants s’aproximaren a la situació que viu la infància en Palestina, treballant l’exemple d’Ahed Tamimi, jove activista palestina.

Un total de 495 alumnes, dels quals 314 són estudiants de primària, 146 de secundària i 35 d’educació especial han participat conjuntament en les activitats organitzades pel cicle formatiu de TASOC del CIP FP Batoi. El regidor d’Educació, Alberto Belda ha dirigit paraules als alumnes abans de la lectura del manifest, que ha anat a càrrec dels alumnes de CIP FP Batoi.
A les 12.45 h s’ha realitzat un acte per a secundària a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Cada centre ha preparat entre 3 i 5 preguntes que li han fet a Ignacio Álvarez-Osorio, professor d’Estudis Àrabs i Islàmics i director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i de la Pau de la Universitat d’Alacant. Han assistit 63 alumnes.

Els centres que han participat en l’acte de la Glorieta seran els següents: Tomás Llácer, Romeral, Sant Vicent, Horta Major, Miguel Hernández, La Salle, La Presentación, Salesians Joan XXIII, Andreu Sempere i Pare Vitòria Els que ho han fet a l’acte de l’Ajuntament seran: IES Andreu Sempere, IES Pare Vitòria, La Presentación, José Arnauda, La Salle i Tomàs Llácer.

Cada grup participant en l’acte de la Glorieta ha aportat dos murals, un de tela negra pintat en blanc on han representat la situació actual de Palestina: destrucció, oblit, recursos limitats, conflictes, runes, talls de llum, futurs truncats, etc. i un de tela blanca pintat amb colors on han representat la situació que li agradaria a l’alumnat que tinguera el poble palestí, una realitat que té com a compromís els Drets Humans.
A més des de l’Escola Municipal de Belles Arts han fet «Un camí per a la pau per al poble palestí». Un camí de tela de 48 metres de llarg que ha anat des de la porta de la Glorieta fins a l’escenari amb petjades pintades per cada estudiant amb símbols referents a la pau i amb els drets de la infància escrits per tot el camí. A més, han fet rètols amb els senyals de STOP a les guerres, al conflicte palestí, a la violència, etc.
També cal ressaltar que els alumnes dels centres ubicats en la Zona Nord han fet una celebració en l’Auditori Amando Blanquer.