L’Ajuntament d’Alcoi està portant avant una actuació que millorarà les instal·lacions dedicades a l’esport de la Zona Alta on introduirà jardineres i un espai per a la gimnàstica de majors, a més d’habilitar pistes de street bàsquet. Part de l’obra es realitza amb subvenció de la Diputació, ja que és un projecte acceptat per a les inversions financerament sostenibles de l’ens provincial. La zona es tancarà a les nits per a evitar actes vandàlics.

L’actuació contempla l’eliminació de la gespa artificial i la formigonada de tot el sòl, amb l’aïllament tècnic adequat del depòsit situat en la part inferior.
En la zona en la qual estava situada la pista de futbol sala, en la part més pròxima al Centre de Majors hi haurà un espai amb aparells perquè precisament les persones majors puguen exercitar-se, a continuació hi haurà unes jardineres que dividiran la zona i es deixarà un espai perquè en un projecte futur s’habilite una xicoteta pista de futbol sala.
En la pista esportiva actual, es pretén desenvolupar i fomentar més el bàsquet entre els joves de la zona. Dividir-la en dues pistes convertint-la en Bàsquet 3×3, de dimensions 15 metres d’ample i 11 metres de llarg, tenint en compte que és un joc més senzill i fàcil de practicar, ja que es necessita tan sols una cistella i tots dos equips fan rotació entre atac i defensa. Tots dos equips estan formats per tres jugadors i poden realitzar un canvi. Es crearà un carrer per als vianants d’1,8 metres d’amplària entre totes dues pistes i en l’extrem de cada pista es disposarà una zona de banqueta.
«En definitiva, el que pretén amb aquest espai és que siga una àrea atractiva per als usuaris i encara més per als joves i veïns de la zona, que han reivindicat la seua millora, a més per a protegir-la i evitar el seu mal ús la tancarem a les nits», ha explicat l’edil d’Obres i Serveis, Jordi Martínez.