La tercera edició de la Mostra de Teatre Escolar ve carregada d’un total de 23 representacions realitzades per 14 entitats diferents: 13 centres educatius de la ciutat i per l’Escola de Teatre Municipal. Serà la segona setmana d’abril, el moment, en què els més menuts demostraran tot el que han aprés i gaudit a través del teatre. Més representacions i també més dies amb alguna novetat que encara està per desvetllar.

Del 8 al 13 abril, Alcoi tornarà a obrir el teló de la Mostra de Teatre Escolar, un certamen que compleix la seua tercera edició augmentant les seues representacions i els dies dedicats al teatre. La Mostra portarà fins als escenaris alcoians un total de 23 obres, dues d’alumnat d’infantil, cinc de secundària, una d’educació especial, una de batxillerat i una de Formació Professional. La franja d’edat més nombrosa són les obres amb alumnat de primària amb 13 representacions del total de 23 obres presentades. Uns espectacles que, a més a més, seran de temàtiques molt variades, incloent-hi aproximacions al teatre musical i el teatre d’ombres, que estaran representades en diferents llengües: valencià, castellà i anglés.

L’Escola Municipal de Teatre i 13 centres educatius de la ciutat seran els responsables de dotar d’actor i obres a la Mostra Escolar d’Alcoi. Entre els participants podem trobar a l’IES Andreu Sempere amb «Annie, el musical?» i «Ens estem tornant bojos?»; el CIPFP Batoi amb «Dins o fora?»; el col·legi Sagrada Família amb «Historia de un hombrecillo de papel»; Sant Roc amb «Mary Poppins»; José Arnauda amb «El diari de Pau:A solidary adventure» i «Grease»; Salesianos Sant Vicent Ferrer amb «Negrotrueno y las siete enanitas», «La sirenita y el príncipe» y «Mejor que la chuleta»; el CEIP Horta Major amb «La zebra Camil·la»; el CEIP Romeral amb «El punt intermig»; «El apotecari i el religiós»; «L’home invisible» , «El monstre que ve a vorem» i «Som amics?»; l’IES Pare Vitòria amb «Creuades»; el CEIP Sant Vicent amb «El drag de Castalla», «El príncipe Ceniciento»; «El hechizo del Cola-Cao» i «Ballem com ara i com abans»; Salessianos Juan XXIII amb «Vaya familia» i el CEIP Miguel Hernández con «Un poco de magia y …». Un ampli repertori que suposarà que centenars d’alumnes demostren la bona salut del teatre des del punt de vista educatiu i cultural.

El regidor d’Educació, Alberto Belda, destaca la importància del teatre en la formació dels alumnes: «La Mostra ens permet ajudar als nostres alumnes a millorar, entre altres aspectes, la memorització, el treball en equip i l’oratòria. Però també ens permet apropar la cultura als ciutadans més menuts i a les seues famílies augmentant el públic cultural, a banda de crear una important «cantera» d’actrius i actors, que en un futur, estem segur que ens donarà moltes alegries. Crec que cal remarcar la tasca realitzada aquesta legislatura per l’Ajuntament amb l’educació no formal que ens ajuden a crear ciutadans crítics, cultes, solidaris i participatius, acostant als centres educatius moltes activitats de medi ambientals, salut, cultura i arts plàstiques, esportives o propostes participatives. No podem oblidar tampoc la gran resposta que tenen tots els centres en aquest tipus d’activitats municipals davant d’una de les propostes més àmplies que ens podem trobar a ciutats de la nostra mida».

Belda conclou: «Sens dubte, la Mostra Escolar malgrat la seua joventut, ja està plenament consolidada al nostre municipi demostrant, una vegada més que som «Alcoi, ciutat del teatre». 23 obres ens faran viure la màgia del teatre durant una setmana. Crec que podem estar molt orgullosos i dir que entre tots i , tot just, en tres anys, hem aconseguit una mostra referent per a altres municipis».