Un any més, totes les grans superfícies de la ciutat, conjuntament amb la Cámara de Comercio, la Asociación Comarcal de Empresarios del Comercio de Alcoy (ACECA), la Federación de Comercio de Alcoy i l’Ajuntament han reeditat l’acord i no obriran en Festes de Moros i Cristians, facilitant així que els seus treballadors puguen gaudir d’aquests dies tan especials per als alcoians. És el tercer any consecutiu que es manté l’acord al que també s’han sumat les noves superfícies que han obert les seues portes a la ciutat en els últims 12 mesos.

Els dies que Alcoi celebra les Festes de Moros i Cristians durant el 2019, el 4, 5 i 6 de maig, dissabte,que han sigut declarats festius locals, les grans superfícies de la ciutat no obriran les portes gràcies a l’acord que durant els últims tres anys s’ha realitzat entre tots els actors comercials i institucionals. Des del Consistori, valoren molt positivament el pacte, especialment, aquest any on la nostra Festa opta a ser declarada BIC.
La regidora de comerç, Vanessa Moltó, es mostra satisfeta pel consens que es torna a repetir a la ciutat: «Volem agrair l’esforç i la comprensió de les grans superfícies que estan al terme municipal d’Alcoi cap a les nostres Festes de Moros i Cristians. Amb l’acord al que hem arribat, ajuntament, associacions i superfícies es demostra que la paraula és una bona eina i que el consens sempre ens beneficia a tots. Portem ja 3 anys amb aquesta bona predisposició i sabem, perquè ens ho has traslladat personalment, que moltes alcoianes i alcoians valoren molt positivament aquesta decisió».

Moltó afegeix que «celebrem tres anys d’acord i hem aconseguit també afegir a les noves superfícies que s’han implantat a Alcoi en l’últim exercici pel que, des de la Regidoria de Comerç, volem agrair d’una manera especial la bona disposició de tots».