El projecte de l’eix municipal cicle-vianant que en aquest moment es troba en fase de licitació suposarà la creació de 367 noves places d’aparcament, mentre que es perdran amb la seua construcció 222, per tant hi haurà 145 places d’aparcament més, una vegada estiga finalitzat.

«Des del nostre Govern sempre que treballem en un projecte, es planifica tot, i lògicament també l’aparcament i altres futurs projectes, tant si el projecte és obra dels tècnics municipals com d’arquitectes reconeguts de la ciutat com en aquest cas, sempre es contempla», ha indicat el regidor d’Obres Jordi Martínez.

El projecte suposarà una inversió de 970.149,79 euros, la meitat dels quals estan subvencionats pel Programa Operatiu FEDER CV 2014-2020, que té com a prioritat el foment de la mobilitat urbana sostenible, és a dir, és una subvenció específica per aquest tema i no es pot utilitzar per fer cap altra cosa.

La implantació de l’eix suposarà 4.684 metres de carril bici per a la mobilitat sostenible, millorant la via verda, espais verds, urbans i dotacionals, a més es recuperarà i es posarà en valor les infraestructures urbanes de la línia de ferrocarril Alcoi-Agost per una banda i per l’altra continuarà per la nova passarel·la cap a Cocentaina per la via Verda que arriba a Gandia. Açò suposarà la incorporació de l’eix a Eurovelo, una xarxa de 15 rutes ciclistes de llarga distància que connecten i uneixen a tot el continent europeu. Les rutes poden ser utilitzades tant per cicloturistes com pels habitants locals que realitzen els seus trajectes diaris. En concret, a la línia Eurovelo 8, una ruta de 5.900 km al llarg del Mediterrani que connecta Cadis amb Atenes a Grècia. A través d’aquesta ruta travessem Barcelona, Mònaco i Venècia entre altres llocs per descobrir com Albània o Montenegro.

L’Ajuntament assegura que l’eix, “lògicament ha estat planificat tenint en compte el futur bulevard” del qual actualment es té l’avantprojecte, amb el que coincideix en punts de 3 trams. Amb el futur bulevard caldrà fer unes modificacions que suposaran un cost 100.000 euros, tot i això hi haurà un estalvi de 350.000 euros pel treball ja fet que aprofitarà per al bulevard i no caldrà fer de nou en aquests trams, tal com ho ha planificat l’arquitecte encarregat de la seua redacció.