El tram de Sant Nicolau comprés entre el Partidor i la Font Redona serà modificat eliminant l’actual material de llamborda impresa. Serà substituït per un asfalt imprés similar a la intervenció realitzada al carrer de la Casa Blanca. La superfície a tractar és de 1032,5 metres quadrats i el pressupost d’aquesta intervenció podria eixir a concurs per 60.000 euros.

«L’estat actual de l’empedrat d’aqueixa zona és deficient i en els espais pròxims a les juntes de construcció ha cedit per la pressió del trànsit que circula per aquest carrer. L’opció de l’asfalt imprés millorarà l’aspecte i la circulació en aquesta zona al mateix temps que servirà com a experiència per a aplicació del mateix en altres zones del nucli històric», indica el regidor d’Obres, Jordi Martínez.

«El centre històric té un valor especial i no podem realitzar qualsevol mena d’asfaltat, ha de ser un que mantinga l’essència i conserve la imatge», ha explicat Martínez, qui ha recordat que «ja vam informar els veïns del centre d’aquesta actuació en l’última reunió que vam mantenir amb ells, i la resposta va ser molt positiva».

Les obres es portaran avant després de passar les Festes de Moros i Cristians, ja que en ser una actuació pressupostada en 60.000 euros es tracta d’un contracte major, la qual cosa suposa uns terminis legals d’exposició, licitació, etc., que impedeixen que l’actuació estiga finalitzada abans de maig, per això començaran després de finalitzar aquestes celebracions.

Al mateix temps i en previsió d’una intervenció posterior que solucione la deterioració de les llambordes del carrer Sant Nicolau des de la Font Redona la plaça d’Espanya, s’intervindrà en la substitució d’àmplies zones de l’empedrat actual durant els caps de setmana previs a les Festes de Moros i Cristians perquè el recorregut dels actes programats no generen problemes per l’estat de l’actual empedrat d’aquest carrer.