La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, ha assenyalat que «la col·laboració entre entitats s’ha revelat com el millor instrument per a dinamitzar el teixit empresarial de les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Vall d´Albaida».

«El treball conjunt i la col·laboració entre l’Ivace, el CEEI d’Alcoi-València i l’Ajuntament d’Alcoi i els resultat obtinguts en l’exercici de 2018 avalen que l’estratègia i l’actuacions per les quals apostem des de la Conselleria d’Economia Sostenible i l’ Ivace en 2017, comencen a donar els seus fruits», ha afegit la responsable de l’Ivace.

Company ha fet aquestes declaracions durant la presentació del balanç d’activitats de 2018 del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) d’Alcoi en la qual també han participat el director del CEEI Alcoi-València, Jesús Casanova, i el regidor d’Empresa, Formació i Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi i president de la Mancomunitat de Municipis de l’ Alcoià i el Comtat, Manuel Gomicia.

El suport de l’Ivace a l’emprenedoria innovadora es basa en reivindicar el paper de les persones emprenedores com a motor fonamental per a la generació de riquesa i benestar, posar a la seua disposició de persones expertes i recursos que acompanyen al complex procés de creació i consolidació d’una idea empresarial innovadora i enfortir la cohesió territorial.

Accions que segons ha explicat Júlia Company, en 2019 es complementaran amb ajudes directes a empreses innovadores «a través de la qual donarem suport a la prestació de serveis s’assessorament especialitzat en àrees estratègiques com el diagnòstic estratègic, els models de negoci, el màrqueting i comercialització o l’organització i processos entre altres».

Balanç 2018

El director del CEEI Alcoi-València, Jesús Casanova, ha explicat que durant 2018 el CEEI ha assessorat 207 emprenedors i emprenedores, el que ha permés la posada en marxa de 15 noves empreses innovadores a les comarques de l’ Alcoià, el Comtat i la Vall d’ Albaida.

A aquestes activitats cal sumar l’important paper formatiu del CEEI d’Alcoi-València, qui en aquest mateix període de temps han realitzat un total de 70 jornades, seminaris, tallers i cursos, que han comptat amb una assistència de més de 1.200 persones empresàries.

Es tracta d’activitats, gratuïtes i amb cost, sobre temàtiques lligades a la creació d’empreses i la gestió de les diferents àrees empresarials.

En la roda de premsa també ha participat Manuel Gomicia, regidor d’Empresa, Formació i Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi i president de la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat, qui ha destacat que «els projectes realitzats en col·laboració amb el CEEI des de l’Ajuntament i la Mancomunitat han donat molt bons resultats en 2018. És per això, que durant 2019 tornarem a posar en marxa aquestes iniciatives per a continuar promovent la creació de noves empreses en el nostre territori».

Noves accions

Amb l’objectiu d’afermar les línies de col·laboració en el territori, el CEEI d’Alcoi-València ha signat nous convenis i acords de col·laboració amb els ajuntaments d’Alcoi i Muro, amb la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat i les associacions empresarials de la Vall d’ Albaida(COEVAL-Confederación Empresarial de la Vall D’Albaida ), Ibi (IBIAE-Associació d’Empresaris d’Ibi i Comarca ), i el Comtat i l’Aloià (FEDAC- Federació Empresarial de l`Alcoià i el Comtat).

Aquests se sumen als ja signats amb altres entitats com la Federació d’Associacions de Joves Empresaris de la Província d’Alacant, Da Vinci Business School i el Consorci de les Comarques Centrals Valencianes, «amb els quals volem continuar sumant beneficis a les comarques», ha assenyalat Jesús Casanova.

En aquest paper de dinamització juga un paper important la web del CEEI amb més de 317.392 visites un 19% més que l’any anterior, i la plataforma web Emprenemjunts que, amb 15.000 visites diàries, ofereix difusió a les empreses registrades que publiquen els seus continguts, a més de recursos i informacions d’interés per a donar suport a els processos de creació i consolidació»

Sede del CEEI y AITEX