El cicle de «Cinema Valencià a l’Escola» dins de la Campanya de Promoció del Valencià ha oferit aquest curs 6 pel·lícules als centres educatius per als cicles d’infantil (4-5 anys) i primària.
Sis pel·lícules en valencià adequades per al públic més menut és l’oferta que aquest any la Regidoria de Política Lingüística ofereix dintre del cicle de Cinema En Valencià a l’Escola.
«El Grúfal», «El diari de la Florentina», «Cavernícola», «La revolta dels contes», «Al sostre del món» i «Ocells de pas» són les cintes que els centres poden seleccionar. Les que es trien majoritàriament seran les que finalment veuran els escolars.

Els centres durant aquests dies han fet les seues reserves als telèfons de la Regidoria, que els ha enviat un informe indicant per a quina edat està recomanada cada pel·lícula, així com la sinopsi d’aquesta. La projecció de les pel·lícules serà per als mesos de febrer i març en sessions matinals, de 9.15 a 12 hores.

En la darrera edició, van participar 1.667 alumnes d’infantil i primària de 8 centres diferents van gaudir del cinema en valencià
Raül Llopis, regidor de Política Lingüística, anima als centres alcoians a participar: «Tenim unes projeccions divertides i interessants per als més menuts, que a més a més, seran en la nostra llengua així que animem als centres de la ciutat a aprofitar aquest cicle i donar l’oportunitat als seus alumnes de veure cinema en valencià».

Raül Llopis destaca que: «Des de l’ajuntament i com no, des de la regidoria de política lingüística continuem apostant per fer aquests cicles de cinema en valencià, donant l’opció a que tots els centres de la ciutat puguen optar a vindre al centre cultural a gaudir d’un matí de cinema amb unes projeccions divertides i interessants per als més menuts en valencià, una llengua que des de fa un any poden tornar a sentir a la televisió. Agraïm als centres educatius la seua implicació també en aquest projecte».

 

Foto: Anna Fazekas (Licencia Creative Commons)