Guanyar Alcoi ha fet públic durant el matí del 20 de febrer la llista de persones que concorreran a les primàries de la plataforma ciutadana per conformar la candidatura a les eleccions municipals. En total, 18 persones que se sotmetran a unes primàries obertes i nominals on la ciutadania elegirà l’ordre de la llista.

Una vegada publicada la llista de candidates i candidats, les votacions, tant presencials com telemàtiques, es realitzaran a partir del dimarts 27 de febrer fins al diumenge 3 de març.

La plataforma ciutadana convida a tota la ciutadania a inscriure’s per votar a les primàries i configurar de forma oberta i transparent el millor equip per a les eleccions municipals. El període d’inscripció encara està obert, i finalitza el dia 26 de febrer. Des del col·lectiu es recorda que les inscripcions per votar a les primàries són obertes i que existeix un formulari a la web (www.guanyaralcoi.com/primaries) on totes aquelles persones que hagen nascut a Alcoi, visquen, treballen o estudien i, a més, tinguen més de 16 anys, poden votar.

Tal com s’explica al Reglament de primàries, aquestes es realitzaran entre el 27 de febrer i el 3 de març, mitjançant votacions nominals i diferenciades entre les candidatures per encapçalar la llista i per al cos d’aquesta.

En total 18 persones s’han presentat a les primàries: 11 hòmens i 7 dones. Per a encapçalar la llista s’han presentat dues persones: Sandra Obiol i Rafa Gisbert.

Aquest mecanisme obert a la participació directa de la ciutadania té com a objectiu escollir el millor equip de persones que representaran Guanyar Alcoi en l’Ajuntament, fent-ho de forma col·lectiva entre el major nombre d’electors possibles. Per això s’opta perquè la llista electoral siga triada amb participació directa de la ciutadania alcoiana per conformar una candidatura oberta, il·lusionant, diversa, sense quotes ni pactes en despatxos.

A continuació presentem la llista de les persones que concorreran al procés de primàries de Guanyar Alcoi (amb una (c) les persones que es presenten per a cap de llista):

Aguilar Bernabeu, Luis

Arques Castelló, Magda

Aznar i Soler, Tània

Balaguer Nácher, Daniel

Belda Pascual, Inma

Català Oltra, Lluís

Colomina Soler, Mauro

Gisbert Sanjuán, Rafael (c)

Gonzàlez Gimeno, Pablo

Hernández Barrachina, Sofia

Llàcer Anduix, Vicky

Méndez Esteban, Daniel

Obiol i Francés, Sandra (c)

Ortiz Mira, Angelina

Ortiz Mira, Raül

Rodríguez Castelló, Sergi

Santonja Ferrando, Jordi

Vañó García, Jorge

Finalment, Guanyar Alcoi recorda el calendari de primàries restant:

Fins al 26 de febrer serà possible registrar-se al cens per al vot telemàtic.

El dia 20 de febrer es faran públiques les candidatures.

El 20 i 21 de febrer es podran fer al·legacions a les candidatures per rectificar-les i configurar-les definitivament.

Del 20 al 26 de febrer hi haurà un període de campanya.

Del 27 de febrer al 3 de març tindran lloc les votacions telemàtiques i simultàniament també les votacions presencials. Als llocs de votació presencial serà possible inscriure’s també. Informarem sobre aquests llocs pròximament.

El 4 de març es farà el recompte.

El dia 5 de març es publicarà la llista definitiva.