L’Ajuntament d’Alcoi vol seguir invertint en les cinc àrees industrials que té la ciutat perquè siguen polígons adequats a les necessitats del segle XXI. Després de més de 30 anys sense inversions en les zones industrials alcoianes, en el 2017, Alcoi va dedicar prop de tres milions d’euros per a millorar els seus polígons a través d’una subvenció de dos milions de l’IVACE (Institut valencià de competitivitat empresarial) i un milió de fons municipals. A aquestes millores, cal afegir les actuacions municipals per dotar als polígons de fibra òptica, i les obres recents dels cunetons est i oest del Santiago Payá.
El repte per al 2019 és invertir un total de 2.100.000 euros més, repartits, de nou, en les cinc zones industrials, pel que en el projecte que l’Ajuntament ha demanat a l’IVACE inclou una subvenció de 950.000 euros per part de l’ens autonòmic de la Conselleria d’Economia Sostenible. Totes les millores han sigut consensuades per part del Govern Municipal amb els representants empresarials, buscant la millora urbanística dels espais industrials i la major competitivitat de les empreses que estan instal·lades en ells.

Per zones, les millores que planteja el projecte en el polígon del Castellar ascendeixen a més de 300.000 euros, amb cinc actuacions diferents, entre elles, destaca el re asfaltat i la millora d’aparcament i vials més amplis al carrer El Puig, Bèrnia, Puig Campana i la Safor.

Cotes Baixes també preveu una inversió de més de 300.000 euros en sis actuacions amb accions com el re asfaltat del carrer A i B, creació d’una parcel·la de recollida de residus, millora del carril bici i la connexió de la zona verda amb el carrer de l’IES Cotes Baixes. I al polígon Cotes Altes s’invertirien més de 150.000 euros en 4 actuacions, i s’inclou com a principal projecte la creació d’una rotonda entre els carrers filà Judios, Aragonesos i Camí de Talecons.

La Beniata és la zona que més diners preveu invertit amb més d’un milió d’euros en millores. En ella s’inclou la rotonda sud, i la connexió del carrer Filà Verds amb Carretera Alacant i el re asfaltat del Camí Caseta Salsero, entre altres projectes. Per últim, el polígon Sud, amb 275.000 euros en millores, pretén, entre altres coses, l’adequació de la zona verda del carrer Filà Guzmans, amb una connexió amb el llit del riu Riquer.
«Seguim apostant per Alcoi, convençuts que una ciutat industrial i innovadora com la nostra, necessita unes àrees industrials adequades a les necessitats de les empreses que en 2018 estan competint en els seus sectors. Si l’any passat vam iniciar una important actualització de les cinc àrees industrials amb l’ajuda de l’IVACE i un pressupost que va suposar prop de 3 milions d’euros; enguany, volem consolidar aquestes millores, amb una inversió que supera els dos milions d’euros, sol·licitant una subvenció a l’IVACE de 950.000 euros i assumint la resta amb fons municipals» explica l’alcalde, Toni Francés.

Francés afegeix: «Aquesta legislatura, les àrees industrials han sigut una prioritat, apostant primer per les empreses consolidades de la ciutat, i per renovar i posar en condicions tots els espais que tenim, que han estat abandonats durant dècades, i d’altra, apostant per nous espais: la nova seu d’Aitex, el Parc Tecnològic de Rodes i el Parc Industrial de Pagos, tenint en compte els models industrials i empresarials d’aquest moments. Nous models que també necessitaran de personal qualificat, i que tindran en el nou CEFIRE autonòmic especialitzat en Formació Professional de les rames de robòtica i intel·ligència artificial que estarà a Alcoi, un revulsiu important, treballant per formar nous talents tant per a treballar a les empreses actuals com per a les noves apostes empresarials que s’instal·len a la ciutat».