La Junta de govern local ha aprovat recentment quatre expedients per a la sol·licitud de quatre subvencions a Turisme Comunitat Valenciana dirigides a la millora i la competitivitat dels recursos i destinacions turístiques.

La primera subvenció pertany a l’apartat d'”Inversió en adequació i millora dels recursos i serveis turístics”. La sol·licitud és per a la realització d’una aplicació per a dispositius mòbils capaç de mostrar a través de realitat augmentada el model de la muralla medieval de la ciutat d’Alcoi. El pressupost total previst per a aquesta actuació és de 12.100.

La segona s’inclou en l’apartat de “Seguiment del Certificat ‘Q’ de Qualitat Turística”. L’objecte d’aquesta és l’Auditoria de certificació i el pagament a l’Institut per a la qualitat turística espanyola el cost de la qual ascendeix a 791,34 € i la impressió de material promocional, la qual cosa suposa 18.932,01 €. El pressupost total de l’actuació és de 19.723,35 €.

La tercera subvenció estarà destinada a l'”Impuls de la imatge de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana” i més concretament al suport a la campanya de publicitat de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi). El total de les actuacions suposa una despesa global de 58.643,17 €, corresponents a 43.863,62 € a la promoció i 14.779,55 € a l’organització.

Finalment l’última serà per al “Suport a la prestació de serveis turístics”. L’ajuntament realitza la sol·licitud per a sufragar els costos corresponents a la prestació dels serveis propis dels informadors turístics en la Tourist Info, als serveis propis dels guies en visites als recursos turístics i museus a la dinamització i a les visites al Patrimoni de la Humanitat de la Gerga i a l’Observació d’ocells o Birdwatching. El global d’actuacions a realitzar suposa una despesa total de 32.310,92 €.

L’import total presentat correspon doncs a 122.777,44 euros dels quals es pot aconseguir finançament del 50% i el 55%, segons les bases de la convocatòria.