La Generalitat Valenciana ja ha fet la publicació oficial que anuncia que Alcoi tornarà a tindre per al curs 2019/2020 el CEFIRE territorial que tornarà a fer formació per als docents en totes les etapes educatives des d’infantil. EL CEFIRE va ser tancar l’any 2012 per part de la Generalitat en l’anterior legislatura, després de 26 anys de funcionament.

Alberto Belda, regidor d’Educació ha destacat que «hem de felicitar-nos per la recuperació del CEFIRE territorial per a la nostra ciutat, un centre que després de 26 anys de funcionament, la Generalitat governada pel Partit Popular va tancar en 2012 privant als docents d’aquestes comarques d’un centre de formació i innovació en el seu territori. Ara Alcoi tornarà a tindre aquest centre millorant la formació dels docents i, per tant, l’atenció educativa».

Recordem que la nostra ciutat també serà la seu del CEFIRE de Formació Professional de la Comunitat Valenciana centrat en tecnologia i digitalització, intel·ligència artificial, robòtica i bigdata.
«És una excel·lent notícia per a la ciutat d’Alcoi, una ciutat referent en educació i formació, ja que a més de comptar amb dos Campus Universitaris (UPV i UA), ara tindrà aquests dos CEFIRES, essent un d’ell d’àmbit autonòmic i, fins i tot, estatal amb una clara aposta per la innovació i la base tecnològica» ha remarcat Belda.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, ha indicat que: «Hem d’agrair la tasca que ha realitzat Miquel Soler, Secretari autonòmic d’Educació, ja que el seu treball ha sigut fonamental per aconseguir que la nostra ciutat torne a tindre el CEFIRE que mai hauria d’haver perdut i demostra, una vegada més, el compromís del govern de Ximo Puig amb la nostra ciutat».
Des de la Generalitat indiquen que l’adequada atenció a les creixents necessitats de formació dels centres educatius no universitaris i dels professionals que hi exerceixen la seua labor requereix la millora i l’ampliació de l’actual xarxa CEFIRE.

L’increment en la demanda de formació per part del professorat i les necessitats creixents de formar el professorat en diverses temàtiques fan necessària la creació d’un nou centre de formació del professorat que permeta una major proximitat als centres docents per a assessorar i cobrir les necessitats en tots els àmbits de formació, per la qual cosa aquesta resolució té com a objectiu final millorar la capacitat i la competència professional del professorat i, per tant, l’atenció educativa a l’alumnat, afavorint la millora de l’ensenyament i la qualitat del sistema educatiu.