La Regidoria de Turisme suma una nova activitat a les que ja desenvolupa al llarg de l’any i es tracta de «Explora el dissabte», tallers a aquesta infraestructura turística situada al llit del riu en una antiga fàbrica industrial reconvertida en Centre d’Interpretació Turística. Cinc tallers al llarg de març i abril per descobrir aquest espai turístic de manera amena i divertida, i enfocats per a tot tipus de públic. El primer dissabte per «explorar» en família serà aquesta mateixa setmana, el dissabte 2 de març des de les 10.30 a les 14.00 hores, amb un taller per aprendre a través de l’olfacte, la vista, el tacte i l’oïda.
El primer taller amb el títol «Coneix amb els sentits» ens permetrà conéixer els sons de les fàbriques, les cançons locals, oldre herbes de la nostra serra i degustar plats típics de la gastronomia valenciana, tot al Centre d’Interpretació Turística al llarg del matí del dissabte.

La regidora de turisme, Lorena Zamorano, explica aquesta iniciativa: «Seguim treballant per augmentar el turisme al llarg de tot l’any a la ciutat, en concret ara, amb aquesta nova activitat centrada en el turisme familiar. Tenim a Alcoi tant allotjaments com restaurants amb ofertes interessants per a famílies, alguns dels parcs infantils més atractius de la província, naturalesa amb rutes adaptades a nens, i ara afegim aquests tallers, per a «redescobrir» un espai com l’Explora, molt adequat per a tot tipus de públic. Els tallers «Explora el dissabte» ens dona l’oportunitat de veure aquest espai turístic d’una manera diferent i divertida. No hi ha excusa per vindre a Alcoi a gaudir de la primavera en família o per a que els propis alcoians redescobrisquen els encants d’Alcoi, de la mà de tota la família, que no oblidem que és «ciutat amiga de la infància per Unicef».

El segon taller serà el 16 de març, a la mateixa hora i lloc, amb el títol «Descobreix la Mariola». Es tracta d’una introducció a la vegetació mediterrània i al cas particular d’Alcoi i la seua serra. Reconeixement de les principals espècies de plantes aromàtiques i els seus usos tradicionals; farem una ruta pel llit del riu, identificació d’herbes i fabricació de bosses-perfumador per a la roba o el cotxe amb fulles aromàtiques locals. L’últim dissabte, el 30 de març, hi haurà una nova proposta «Tallers didàctics per als més menuts», amb activitats divertides per tot l’espai de l’Explora que podran descobrir a través del joc i la diversió: sopes de lletres, puzzles i moltes activitats relacionades amb Alcoi i el turisme.

El mes d’abril també tindrà dues propostes de «Explora el dissabte» i la primera serà el dia 13 amb una visita teatralitzada a l’espai. Els visitants de qualsevol edat podran descobrir aquest lloc de la mà de personatges modernistes (arquitectes i obrers), de Tirisiti, arqueòlegs, moros i cristians, i sacerdots de la Sarga. I per acabar, aquestes fantàstiques exploracions de cap de setmana, el dia 27, es farà l’activitat «La Festa des de dins», vestimenta festera, desfilada pel carrer Sant Nicolau de l’Explora, danses orientals i taller de porres… per a gaudir de la festa alcoiana dels moros i cristians.

Tots aquells interessats en participar en algun dels tallers poden inscriure’s a la Tourist Info Alcoi, al telèfon 96 553 71 55 o la pàgina www.alcoyturismo.com; on també podran trobar informació d’allotjaments i restaurants per a quan vinguen a visitar la ciutat.