Aquest matí ha passat, per Junta de Govern, la classificació de l’obra de reforma de l’amfiteatre Amando Blanquer en el parc de la Zona Nord. L’empresa que ha quedat en primer lloc ha sigut «Construcciones y Excavaciones Miguel Martínez SL», per un preu final de 195.469 euros, iva inclòs, rebaixant substancialment els 241.000 amb els que eixia la licitació. L’obra es portarà a terme a través d’una subvenció de la Diputació d’Alacant, dins de les subvencions de finançament sostenible que l’ens provincial atorga als diferents municipis.

Hui, 1 de març, la Junta de Govern ha aprovat la classificació d’empreses relatives a la licitació per la reforma de l’amfiteatre Amando Blanquer. Una vegada aprovada, l’empresa tindrà el termini pertinent per a formalitzar el contracte, pel que s’espera que les obres a l’espai puguen començar abans que finalitze el mes de març. El termini d’execució per realitzar les obres establert al contracte és de quatre mesos.

L’obra suposarà la millora de l’accessibilitat actuant en l’entrada al recinte però, també, la col·locació d’un ascensor que baixarà fins a la part de l’escenari. A la part de darrere de l’escenari, es construirà una zona de magatzem i es renovaran els serveis públics i la part de camerinos, tal com pot apreciar-se al plànol. També s’actuarà a l’estructura de l’edifici, que compta ja amb unes quantes dècades de vida. I s’adequarà l’escenari amb sòl tècnic, perquè es puga utilitzar tant llum com so als espectacles que allí es representen. Cal destacar que, amb la millora de l’amfiteatre, l’Ajuntament pretén tindre un nou espai per a diferents formats culturals a l’aire lliure que, realment, puga acollir espectacles en condicions.

Jordi Martínez, regidor d’Obres i Serveis, destaca l’aposta per aquest espai: “Sabem que per als veïns del barri de la Zona Nord, tant el parc com l’amfiteatre són importants, es tracta d’un punt de trobada així com de l’escenari de molts esdeveniments dels col·legis del barri com el «Dia de la Pau» o el Carnestoltes, així com el punt neuràlgic del conegut com «Dia del Ros». A més a més, l’amfiteatre de la zona nord amb aquesta reforma serà un espai amb accessibilitat, tindrà més condicions tècniques i espais adequats per als professionals que realitzen espectacles al recinte, pel que també es podran ampliar les activitats culturals».
Un altre fet important és que l’aigua tornarà a brollar del sortidor del parc de la Zona Nord després de quasi 20 anys. Cal recordar que l’Ajuntament ha aconseguit posar en marxa diverses fonts ornamentals a la ciutat als últims anys. En total, estan en marxa sis sortidors: dos al parc de la Glorieta, el de la Plaça Espanya, al parc de Parterre, la del parc del Sindicat i la de la Rosaleda. Amb aquesta nova font ornamental seran ja set les que brollen, dotant de vida diferents espais de la ciutat. «Amb la posada en marxa del sortidor ja són set les fonts ornamentals que hem recuperat per als alcoians als últims anys, millorant i dotant de vida alguns dels parcs més visitats d’Alcoi» conclou Martínez.

Amfiteatre Amando Blanquer – Zona Nord

Plànol del Projecte