El programa «Llançadora» de beques residència que impulsarà l’Ajuntament d’Alcoi a l’IVAM CADA ALCOI ha fet un pas important hui, a la reunió entre les diferents entitats que formaran part del jurat, on s’han definit aspectes importants per a les noves beques. En la reunió han participat els representants de tots els organismes que formaran part del jurat qualificador, en total 8 entitats, i l’alcalde, Toni Francés.

La iniciativa pretén crear un programa de beques residència de creació i investigació en art contemporani amb l’objectiu de donar suport, promocionar i difondre la creació i la investigació artística i cultural. El jurat seleccionarà un total de tres artistes o col·lectius per realitzar un projecte artístic a les instal·lacions de l’IVAM CADA ALCOI com espai de creació i investigació en tres disciplines artístiques: La creació Visual, la Musical i la Instal·lació/Performance. Les beques estan obertes a artistes de qualsevol edat i lloc de procedència però, com a mínim, una de les tres beques haurà de ser necessàriament per a un artista del territori valencià. Es proposa també que cada beca tinga un import global de 10.000 euros i un període de residència total de tres mesos a aquest innovador contenidor cultural alcoià que és l’IVAM CADA ALCOI .

L’alcalde, Toni Francés, destaca el dinamisme i la importància com a referent d’art contemporani de l’aposta alcoiana: «Com ja vam dir quan vam inaugurar l’IVAM CADA ALCOI, aquest espai serà un projecte innovador i referent per a tota la Comunitat Valenciana. Després d’un primer cicle expositiu de tres mesos, visitat per més d’11.000 persones, ja hem posat en marxa el segon cicle amb encara més expectació. Però, més enllà de les importants exposicions que vindran fins a Alcoi, aquest espai volem que siga una autèntica «Factoria Creativa», innovadora que dinamitze als nous autors de tot el territori valencià. Amb aquesta intenció, hem creat el nou estudi de gravació, que compta amb tecnologia d’última generació i ara, posarem en marxa el projecte «Lllançadora» que acollirà tres artistes residents per desenvolupar projectes d’investigació i creació».
L’Ajuntament preveu que la convocatòria oficial de les beques es publique al mes d’abril i així poder rebre les sol·licituds i valorar-les adequadament. En la convocatòria s’indicarà que el mes d’inici de la residència serà setembre del 2019, i que els artistes desenvoluparan el seu projecte al llarg de tres mesos: setembre, octubre i novembre de 2019.

El tribunal qualificador que decidirà a qui s’atorguen les beques residència estarà presidit pel regidor de cultura, Raül Llopis, i format per un representant de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, un representant del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica d’Alcoi, un representant de la Universitat d’Alacant, un representant de l’IVAM, un representant de la Fundació CAM, 1 representant de la càtedra d’Art Contemporani «Antoni Miró», i un representant de la Comissió d’Art Plàstiques i de la comissió d’Audiovisuals del Consell de Cultura municipal. Representants d’aquest jurat s’han reunit hui a l’IVAM CADA ALCOI per a ultimar les bases de la convocatòria.