Guanyar Alcoi ha culminat aquest dimarts 5 de març el procés de primàries obertes amb el recompte definitiu dels resultats d’aquest procés per determinar la llista que concorrerà a les properes eleccions municipals. Així, en les votacions per a triar el cap de llista de la candidatura Sandra Obiol ha aconseguit un total de 360 vots i Rafa Gisbert 42 vots, amb 4 vots en blanc -entre telemàtics i presencials-. Serà per tant la sociòloga i professora de la Universitat de València Sandra Obiol la persona que encapçale la llista de Guanyar Alcoi a les eleccions municipals de maig de 2019.

Les primàries comptaven amb un segon bloc de votació, el de la tria de les persones que conformaran el cos de llista. En aquest bloc, Aplicant les regles de paritat decidides per l’Assemblea de Guanyar Alcoi al seu Reglament de Primàries (apartat 4, punt b: “S’aplicarà una llista en cremallera en trams de dos, on en cada tram obligatòriament ha d’haver-hi una persona de gènere femení, …”) i les que es deriven de la legislació electoral (un mínim d’un 40 % de qualsevol dels dos gèneres en trams de 5). La llista definitiva queda organitzada de la següent manera i ordre:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El procés de primàries va començar el dia 11 amb l’inici de les presentacions de les candidatures, presentant-se 19 persones; tot seguit va haver un període de campanya i, just després, les votacions telemàtiques i després les presencials.

Tal com s’ha anunciat, la participació en aquest procés de primàries ha sigut de 448 persones i conclou hui, dimarts 5 de maig, amb l’ordenació de la llista de Guanyar Alcoi per a les eleccions municipals del 26 de maig.

El Comité electoral agraeix a totes les persones que han participat en el procés el seu temps i implicació, i aprofita per a donar l’enhorabona a totes les persones que han presentat la seua candidatura, remarcant la valentia que suposa fer aquest pas i desitjant la major de les sorts a aquest projecte.