La Junta de Govern ha aprovat la licitació de la millora del paviment esportiu de la pista de futbol sala del poliesportiu Juan Agudo Garat del barri de la zona nord. La partida destinada per a renovar aquesta infraestructura esportiva està valorada en 70.000 euros i, a partir de la seua publicació al BOP aquesta setmana, les empreses podran presentar les seues ofertes. L’objectiu de l’actuació és canviar la superfície de gespa artificial per un altre material més adient per a les modalitats esportives que allí es practiquen.

La Regidoria d’esports espera que el contracte es puga adjudicar als pròxims mesos i, així, començar la substitució del paviment esportiu al llarg de l’estiu, sense interrompre la temporada de la lliga de futbol sala que acaba en el mes de juny i comença de nou, al setembre. El termini total d’execució dels treballs de millora que contempla el projecte és de 8 setmanes.

El regidor d’esports, Alberto Belda, destaca la importància d’aquesta millora: «Parlem d’una proposta que van votar els alcoians, el que demostra l’interés dels usuaris en millorar aquesta pista, una infraestructura que tots sabem que és important per a promocionar l’esport de base. La previsió és que el canvi del paviment es puga realitzar a l’estiu, i així molestar el mínim possible als diferents equips, començant la nova temporada ja amb un paviment adequat a les necessitats dels usuaris».
Cal recordar que la pista actual és de gespa artificial, una superfície que no és la més adequada per als esports que allí es realitzen, i que els mateixos jugadors al·leguen que provoca més lesions entre els usuaris que altres materials.
Al prec tècnic del contracte s’especifica que la superfície serà de paviment prefabricat de 4,5 mm de grossària constituïda a base de goma «poliprosénica», cargaminerals i vulcanitzats, estabilitzants i pigments colorants i antilliscant. El color del paviment serà clar, estable a l’acció de la llum, sense lluentor i de fàcil manteniment, o material similar que complisca la Norma NIDE (Normativa del Ministeri d’Esports sobre instal·lacions esportives i d’esplai) . El marcatge de les línies sobre el paviment col·locat serà de futbol sala, handbol i voleibol complint, també, amb la Norma NIDE.

Cal recordar que el canvi de paviment d’aquesta pista de futbol sala va ser la proposta més votada per la ciutadania als pressupostos participatius 2018. En l’àmbit de l’esport, els pressupostos participatius del 2017 també van suposar la millora en instal·lacions esportives, ja que es va votar la construcció d’una pista d’esports urbans en la zona del llit del riu (Street Workout, skate, slack-line, escalada…) , es va ampliar la zona de Work Out que està a sota del Pont de Maria Cristina i es va realitzar el circuit del RiverFit. Zones que des de la seua construcció tenen un ús intensiu al llarg de tot l’any.