El dimarts, 5 de març, es va reunir la Mesa de Centre, òrgan de participació creat aquesta legislatura per part de l’Ajuntament d’Alcoi, del que formen part, representants de tots els grups polítics, el Campus de la UPV, la Cámara de Comercio de Alcoy, veïns i associacions comercials. En la reunió es va aprovar, amb el vot favorable de tots els participants, els projectes que es desenvoluparan al centre al llarg de 2019 dins de la partida econòmica dedicada específicament a la Mesa del Centre que compta amb un pressupost de 300.000 euros.

En l’última reunió de la Mesa del centre es van considerar i aprovar els projectes que definiran les actuacions per valor de 300.000 euros per a l’any 2019. La proposta s’emmarca dins de l’estratègia per la dinamització del barri del centre d’Alcoi i va ser consensuada per unanimitat amb tots els agents que formen part d’aquesta Mesa.

La principal novetat serà la instal·lació de càmeres de control de trànsit al centre de la ciutat, millorant la seguretat tant de vehicles com de vianants. A banda de la millora en la seguretat, també es va decidir que, el 2019, es continuaria amb les mesures que s’han realitzat els dos últims anys, amb un èxit important, relacionades amb la promoció econòmica. Es tracta de les ajudes per a l’obertura de nous negocis al centre i l’adequació de locals comercials. Cal recordar que, en les dues convocatòries ja resoltes s’han donat un total de 29 ajudes per l’obertura de nous negocis i 16 ajudes per adequar nous locals situats a carrers com Sant Josep, Sant Nicolau, Sant Llorenç, Sant Tomàs, Mossén Torregrosa, País Valencià, El Tap, Santa Rita, Gonçal Barrachina, Pintor Casanova, Sant Jaume i Emilio Sala.

D’altra banda, també es va decidir continuar amb la campanya de comunicació «Ací en el Centre» realitzada al 2018, centrant-la en aquesta ocasió en la promoció del barri com un bon lloc per a viure, destacant els seus avantatges i així intentar captar més veïns cap a aquest important barri de la ciutat.

Pel que respecte a l’urbanisme, també s’ha seguit la línia ja establerta amb anterioritat centrada en l’important eix que estableix el carrer Sant Francesc. A la Mesa, s’ha decidit encarregar la redacció dels projectes dels carrers transversals des de Sant Francesc a Sant Josep. Cal recordar, que l’Ajuntament té previst rehabilitar urbanísticament, als pròxims mesos, dins de l’estratègia DUSI i amb subvenció dels fons europeus Feder de la Unió Europea, el carrer Sant Francesc, placeta Creu Roja, i plaça Ramón y Cajal, pel que els nous carrers complementaran aquesta obra.

La regidora de comerç, Vanessa Moltó, destaca la importància de l’acord de tots els membres: «Una vegada més arribem a un consens total en la Mesa del Centre, destacant el bon fer de tots els seus participants i l’interés que el nostre centre desperta en tots els actors implicats». Moltó afegeix: «Majoritàriament, continuem en les línies que ja vam encetar en anys anteriors com les ajudes econòmiques, la campanya de comunicació i la reactivació del carrer Sant Francesc demostrant que les accions que hem estat fent aquesta legislatura han tingut èxit, i han servit per a millorar el nostre centre».

Des del Govern es recorda, també, que la inversió a la zona centre no només és la partida específica de la Mesa del Centre, i que als últims anys, s’han realitzat moltes accions de manera transversal des de les diferents regidores apostant per millorar la seua imatge recuperant fonts, el parc de la Glorieta i millorant la neteja. També rehabilitant habitatges i carrers, recuperar patrimoni històric i portant nous serveis tractors de gent de tota la comarca com els nous jutjats, l’Àgora, el nou Campus de la Universitat d’Alacant, la Comissària de la Policia Nacional i l’IVAM CADA ALCOI. També hi ha altres actuacions previstes com  la creació d’habitatge públic en solars del carrer Casablanca, Sant Joan i el carrer Sant Mateu.