El 15 de març se celebra internacionalment el «Dia Mundial dels Drets del Consumidor», que va ser la data que el President dels EUA, John F. Kennedy, va proposar al Congrés per a commemorar els drets dels ciutadans com a consumidors. Per celebrar aquest important dia, la OMIC d’Alcoi posarà en marxa la campanya «Pienso, luego consumo». L’oficina municipal també realitzarà una jornada de portes obertes i dues taules informatives, una en la Plaça i l’altra en la Rosaleda, per informar de tot allò que hem de conéixer com a consumidors.

El divendres 15 de març, l’OMic repartirà borses i informació, per a ressaltar la importància de reflexionar sobre les nostres necessitats reals i informar-se bé de totes les característiques del producte abans de decidir-se per una marca o per un producte o servei determinat. S’han elaborat uns fulls de mà amb uns consells i idees que són fonamentals sobre els drets dels consumidors i també hi ha borses amb l’eslògan «Penso, luego consumo». Es podrà aconseguir tot aquest material a l’OMIC i a les dues taules situades al carrer, una en la Plaça i l’altra en la Rosaleda.

María Baca, regidora de consum, declara que « Des de l’OMIC sabem l’important que és la informació hui dia, i un consumidor informat és un consumidor preparat. La manera de consumir també està canviant i nosaltres hem d’adaptar-nos als canvis, i adoptar un paper actiu enfront de les empreses, perquè tinguen en compte les necessitats i millores proposades pels consumidors, així com que els consumidors no siguen compradors passius del que les empreses es vulguen vendre»

Consumers Internacional és una organització per a grups de consumidors de tot el món, composta per organitzacions de més de 100 països. El 15 de març és l’ocasió anual per a la celebració, l’impacte i la solidaritat mundial dins del moviment internacional del consumidor.

Cada any, les organitzacions de consumidors marquen el dia en unir-se per a ressaltar i crear consciència sobre un tema que és important, en 2019 són els “productes intel·ligent de confiança”. Actualment hi ha 23.1 mil milions de productes intel·ligents en el món.

L’aparició de la tecnologia intel·ligent ofereix moltes oportunitats per als consumidors: accés a nous serveis, productes més sensibles, major comoditat i opcions. No obstant això, existeixen algunes causes importants de preocupació: falta de seguretat, privacitat i opcions significatives sobre com les usem, així com manca de claredat sobre qui és responsable quan les coses ixen malament. L’organització pretén augmentar l’accés a aquests dispositius a través de preus justos, una millor infraestructura d’Internet i la protecció dels consumidors que utilitzen dispositius de segona mà.

Cartell