La Junta de Govern local ha aprovat aquest matí el conveni entre les dues institucions; d’una banda, l’Ajuntament d’Alcoi i de l’altra, la Guàrdia Civil per a què la capitania, en aquests moments en Ibi, torne a la nostra ciutat. Una vegada aprovat el conveni només cal la seua signatura. L’acord està dotat econòmicament amb 50.000 euros i servirà per a millorar les actuals instal·lacions.

Les millores previstes amb els 50.000 euros municipals serviran per a la creació d’un depòsit d’armes per al seu emmagatzemament i control ja que, amb l’ampliació dels serveis prestats per la Intervenció d’Armes, aquest es fa necessari. També s’actuarà en la xarxa de distribució d’aigua potable que necessita una renovació al torbar-se en un estat provisional que no reuneix les condicions mínimes, amb conduccions aèries exposades a agents atmosfèrics.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, destaca la intensa tasca que ha desenvolupat el Govern per impulsar la capitalitat tant educativa, cultural com de serveis bàsics d’Alcoi: «En el que respecta a la justícia i seguretat, d’una banda hem unificat i donat una nova ubicació dels jutjats i, d’altra, hem obert una segona comissaria de la Policia Nacional al centre de la ciutat, totes dues accions pendents des de fa dècades.

També hem signat el conveni amb el Ministeri de l’Interior recuperant per als alcoians milers de metres quadrats a la Colònia D’Aviació després de més de 70 anys, i ara, aconseguirem que la capitania de la Guàrdia Civil torne a Alcoi». Llopis també ha destacat l’augment de capitalitat cultural d’Alcoi amb l’obertura de l’IVAM CADA ALCOI, el nou campus de la Universitat d’Alacant o la pròxima obertura del tercer Campus Universitari, en aquest cas, de la Universidad Católica en el col·legi de San Vicente de Paul.

Una vegada aprovat el conveni, caldrà signar-lo, fet que està previst que es realitze les primeres setmanes d’abril perquè puguen coincidir les agendes dels màxims responsables. El següent pas, una vegada signat el contracte, és la licitació de les obres que serà realitzada també per l’Ajuntament d’Alcoi. Les previsions, comptant amb els terminis administratius, són que les obres es podrien realitzar en l’època estival.