La setmana passada, la mesa del PAC, Pla d’Acció Comercial, formada per ACECA, la Federació Comercial (que engloba a les quatre associacions comercials, dels barris del Centre, Santa Rosa, Zona Nord i Eixample), i tots els grups polítics del Consistori, va aprovar per consens els projectes que es realitzaran el 2019, comptant amb una partida econòmica de 50.000 euros per aquest menester. Formació, promoció, galeria virtual i pantalles per indicar els aparcaments lliures als pàrquings públics són els quatre projectes seleccionats.

En total, s’ha decidit emprar els 50.000 euros de la partida destinada a posar en marxa el Pla d’Acció Comercial en quatre projectes per a l’any 2019. Entre aquests projectes aprovats destaca, d’una banda, una formació específica en competitivitat per al comerç local. «Tots sabem que el comerç de proximitat està en un moment d’un canvi important per això és tant rellevant aquesta formació, com un impuls d’idees i il·lusió, per trobar noves oportunitats i saber que, amb l’adaptació necessària, en tots els sectors hi ha possibilitats» explica la regidora de comerç, Vanessa Moltó.

«La formació dels comerciants sempre ha d’anar unida també a la promoció tant dels seus negocis com de la ciutat com a nucli comercial, i això també ho farem aquest 2019» afegeix Moltó. El projecte de promoció serà una campanya publicitària que pretén captar consumidors de les comarques més properes, situant a Alcoi com al nucli comercial de l’interior d’Alacant enfront d’altres propostes. I a aquest impuls de la formació i la promoció, s’afegeix una millora de la galeria comercial actual, que es pot consultar al Portal del Comerciant, i que ja compta amb més de 800 comerços a la ciutat. La seua millora i inclusió en l’aparador virtual de la Comunitat Valenciana serà una millora important dels negocis particulars.

Per últim, es col·locaran panells per a indicar l’aparcament disponible en diferents zones amb borses d’aparcament lliure, situades a la zona de Torre de les Maçanes, Sant Miquel i Placeta de la Mare de Déu, i aquelles que es puguen produir en un futur, en col·laboració amb l’actuació de pàrquing intel·ligent que està desenvolupant el departament de Smart City.

Cal recordar, que el Pla d’Acció Comercial es presenta en 2012 i, a partir d’aquell moment, ha comptat amb una partida anual específica, dedicada a anar millorant el comerç de proximitat a la ciutat des de diferents aspectes, escoltant les aportacions de les associacions comercials de la ciutat i de tots els partits polítics. Els diferents projectes han arribat a tots els barris de la ciutat: la millora del carrer Sant Llorenç; la millora del carrer Sabadell; la reurbanització del carrer Regiment Biscaia al costat del Centre Comercial i la millora de l’accessibilitat al Carrer Santa Rosa i la Plaça Miguel Hernández.

Més enllà del PAC, el govern està a l’espera de l’aprovació del projecte de reurbanització del carrer Sant Francesc, placeta Creu Roja i Plaça Ramón i Cajal per part de Madrid, cofinançat amb fons Feder de la Unió Europea per així poder licitar el projecte que ja està redactat i que permetrà reactivar un eix comercial important. Les subvencions per obrir nous negocis i invertir en locals del barri del centre són l’altra de les aportacions del govern per a la reactivació del comerç. Amb només dues edicions s’han donat un total de 45 ajudes.