La ciutat d’Alcoi participarà en Greencities, Fòrum d’Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana, la principal trobada nacional sobre gestió urbana intel·ligent i sostenible organitzat per FYCMA (Palau de Fires i Congressos de Màlaga) que tindrà lloc en el recinte malagueny entre els dies 27 i 28 de març de 2019. D’aquesta forma, representants d’administracions públiques i institucions podran entrar en contacte amb professionals vinculats al desenvolupament de territoris intel·ligents i la sostenibilitat urbana a fi de presentar i posar en comú solucions i casos d’èxit per a satisfer la demanda municipal i generar aliances.

L’Ajuntament d’Alcoi estarà present en el networking de la desena edició de Greencities, Fòrum d’Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana, organitzat per FYCMA (Palacio de Fires i Congressos de Màlaga) que se celebrarà els pròxims dies 27 i 28 de març en l’edifici malagueny. Un any més, el fòrum convoca a professionals, empreses, tècnics municipals, investigadors i representants d’administracions públiques i institucions vinculats a l’edificació i rehabilitació sostenible, l’eficiència energètica i el desenvolupament de ciutats i territoris intel·ligents, la governança, el medi ambient, la mobilitat intel·ligent i les oportunitats de finançament. Les ciutats presents en Greencities mantindran entrevistes i reunions de treball amb representants d’empreses, universitats, institucions i altres entitats per a buscar col·laboracions per al desenvolupament de projectes o serveis de l’administració local.

El fòrum s’articularà entorn dels principals àmbits d’actuació que marquen l’agenda actual dels territoris intel·ligents i el seu creixement sostenible, cas de govern i participació ciutadana, mobilitat, energia, edificació i economia. A més, Greencities és una plataforma comercial que cada any incorpora el catàleg de solucions més ampli i divers per a cobrir les necessitats dels territoris intel·ligents. Igualment, s’inclouran espais específics per al networking i la generació d’oportunitats de negoci i col·laboració, que ja l’any passat va propiciar més de 3.500 reunions de treball.

Greencities està organitzat per FYCMA (Palacio de Fires i Congressos de Màlaga) conjuntament amb l’Ajuntament de Màlaga. Així mateix, està coorganitzat per l’Associació Multisectorial d’Empreses d’Electrònica, Tecnologies de la Informació, Telecomunicacions i Continguts Digitals (AMETIC). Són Premium Partners l’Agència Andalusa de Promoció Exterior – Extenda (Conselleria de Presidència, Administració Pública i Interior de la Junta d’Andalusia), l’àrea de Gerència Municipal d’Urbanisme, Obres i Infraestructures de l’Ajuntament de Màlaga, Telefònica Empreses i la Universitat de Màlaga (UMA). Per part seua, Endesa i Kapsch actuen com Golden Partners. I participen com Silver Partners Andalusia Smart City, Bigbelly, Bosch, la Conselleria d’Economia, Coneixement, Empreses i Universitat de la Junta d’Andalusia, Diputació de Màlaga, Emasa (Empresa Municipal Aigües de Màlaga), Itrón, NEC, Nedgia, Oracle, Quistor, Toyota Hybrid i Parcemasa.