Aquest matí, els propietaris dels 20 habitatges situats al carrer Entença 3 i 5, i Espronceda número 6 d’Alcoi han rebut les claus per part del Departament de Patrimoni de l’Ajuntament d’Alcoi pel que ja poden ocupar les seues vivendes. D’altra banda, el Consell ha aprovat aquest matí el conveni entre la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i vertebració del territori i l’Ajuntament d’Alcoi per acabar les vivendes del Grup Sant Jordi que inclou una subvenció pel 2019 de 300.000 euros. Amb aquest fet, els propietaris veuran finalitzada, aquest any, la reforma total dels seus habitatges, en una última fase que afectarà les façanes.
El passat mes de novembre va ser adjudicat el gros de les obres, amb un import pròxim als 400.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos, pel que la reforma ha conclòs abans del que s’esperava. L’actuació va solucionar les humitats en els entresòls, l’estat de les cobertes i instal·lacions interiors i va consolidar el paviment de les plantes baixes. També es va actuar als patis dels tres immobles objecte de l’obra.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, destaca que s’ha complert amb els compromisos que tant l’Ajuntament com la Generalitat van adquirir amb els veïns: «Com sempre hem dit, les obres sense finalitzar del Grup Sant Jordi que ens vam trobar quan vam arribar a l’Ajuntament sempre han sigut una prioritat. Era injust que els veïns es quedaren a mitges amb una obra, o tingueren que pagar part d’ella, pel que s’havia d’aconseguir que la Generalitat finalitzara les mateixes. Hui es demostra, que la Generalitat compleix amb la seua paraula i els propietaris a més de poder tornar hui mateix a les seues cases rehabilitades veuran completament acabada l’obra aquest any, incloent-hi les façanes».

Recordar que les obres de rehabilitació del Grup d’habitatges Sant Jordi va començar en 2011 però un any després l’empresa que les estava executant les va paralitzar perquè no havia cobrat en tot l’any, la qual cosa va suposar que el projecte no es materialitzara íntegrament, quedant pendent l’última fase. En total, les obres del projecte de rehabilitació i d’elements comuns del Grup de Sant Jordi d’Alcoi han suposat un cost de 2.883.866 euros, dels quals la Generalitat ha aportat 2.487.866 euros (el 86,27%) i el Ministeri 396.000 euros; és a dir el 13,73%.