Màrius Ivorra portaveu i candidat a alcaldia de Compromís Alcoi ha declarat «Al pròxim ple de l’Ajuntament d’Alcoi demanarem al govern que inicie converses amb els propietaris dels locals situats entre l’edifici Administratiu municipal del carrer Sant Llorenç amb la finalitat de llogar o adquirir els locals per poder connectar les dues dependències per la cota 0. Pensem que les actuals instal·lacions han quedat obsoletes ràpidament i cal redistribuir eficientment la superfície, augmentant l’espai d’atenció al públic, l’espai d’espera i de seguretat, per afavorir la millora de les condicions laborals dels empleats, la privacitat de les atencions realitzades i evitar cues innecessàries.»

A les dependències municipals es presten diferents serveis com són els propis de l’oficina PROP les de Registre i Padró i diversos serveis municipals, així doncs a aquestes oficines permeten als habitants de la comarca realitzar tràmits i gestions davant l’Administració, siguen tràmits d’Estat, Autonòmics o locals.

“Tots hem pogut observar la saturació, la falta d’espai i de privadesa que les actuals instal·lacions ofereixen als nostres conciutadans”, asseveren des de Compromís. A més a més, les oficines PROP son el punt de la nostra comarca on l’administració garanteix l’adreçament correcte dels ciutadans a qualsevol de les unitats administratives d’àmbit autonòmic. A Compromís Alcoi considerem que els usuaris de l’oficina PROP d’Alcoi han anat incrementant-se als últims anys, 9.000 tràmits l’últim any i en total més de 44.000, a mesura que l’administració autonòmica ha anat millorant i augmentant la seua carta de serveis ciutadans.

Segons el regidor Ivorra «tota aquesta tasca dels diferents departaments, està prestant-se als ciutadans en un espai reduït, sense possibilitat de seure en algun dels casos. On s’aglomera un nombre considerable de persones diàriament i la possibilitat de millora i creixement del servei es veu limitada per l’espai disponible» i finalitzà «Davant aquesta problemàtica, amb la voluntat de millorar el servei, l’accessibilitat a les dependències municipals i l’atenció als usuaris, des de Compromís hem considerat necessari l’ampliació de les oficines i mitjançant la nostra moció esperem tindre el suport de ple, i així avançar cap a una millora dels serveis que prestem als ciutadans»

Oficines del PROP a Alcoi