El Poliesportiu Francisco Laporta ha acollit aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya Grup Xou en categoria juvenil i quartets i el Ciutat d’Alcoi en grups grans i xicotets. En total, al voltant de 3.000 persones han estat entre els dos dies als pavellons, contant el públic i els quasi 1.000 participants. En concret s’han venut 1.000 entrades per a cada dia i hi havia 931 participants, incloent esportistes, reserves, delegats, tècnics i auxiliars. Hi havia 71 clubs, 4 de la Comunitat Valenciana, la resta han vingut: 19 de Catalunya, 15 de Galícia, 9 de Madrid, 6 d’Aragó, 5 d’Andalusia, 3 de Navarra i 2 de: Asturies, Balears, Castella i Lleó, Castella La Manxa i Múrcia.

Divendres va tindre lloc el Ciutat d’Alcoi de Grups Grans i campionat d’Espanya Juvenil mentre que dissabte el programa va començar amb el campionat d’Espanya de quartets i va concloure amb el Ciutat d’Alcoi de grups xicotets. Des de la Federació de patinatge, han donat l’enhorabona a la ciutat per la bona organització, i han indicat que «Alcoi és garantia d’èxit».
«La Federació Espanyola de Patinatge, avalada per la Federació Valenciana de Patinatge ha tornat a confiar en la nostra ciutat per albergar aquest campionat de nivell nacional, el màxim d’aquesta categoria al nostre país. Per a nosaltres és un orgull poder ser la seu del Campionat d’Espanya un altra vegada. Açò es sinònim de que les coses es van fer molt bé aquest any i que l’organització va ser tot un èxit. Per això hem de agrair la tasca realitzada per la Comissió. Aquesta comissió va treballar des de molt de temps abans amb els preparatius, entrades, hotels… i els dos dies de la competició amb una involucració màxima», ha ressalta el regidor d’Esports, Alberto Belda.

L’edil també destaca que «a més d’un gran èxit esportiu, cal incidir en que hem fet una inversió que beneficia a la ciutat, ens situa al mapa esportiu del país i fa que el nom d’Alcoi es veja per tota Espanya amb motiu dels campionats i a més, és especialment positiva la repercussió econòmica amb la ciutat, els participants, les seues famílies i els entrenadors han estat un cap de setmana a Alcoi, han conegut la ciutat i han omplit els establiments hostalers, ja que han estat menjant, dormint i realitzant compres».

Aquest esdeveniment a més s’ha seguit en directe per 1.800 persones, a través d’internet. Aquests vídeos segueixen en el web de la Federació de Patinatge i ja han arribat a vora 18.000 reproducció, sent el 96% d’Espanya, i la resta d’Itàlia, França, Portugal i Argentina.