Alcoi és una de les ciutats mitjanes referents en Smart City, i una de les que més ha treballat en aquest sentit en la Comunitat Valenciana i, ahir, el regidor, Manolo Gomicia, va exposar el model de ciutat intel·ligent desenvolupat a Alcoi en un fòrum organitzat per Alicante Plaza i Dinapsis, el laboratori tecnològic d’Hidraqua en Benidorm per a parlar de l’«Internet de les coses». L’acte va estar inaugurat pel president de la Diputació, César Sánchez.

El regidor d’Innovació, Manolo Gomicia, va participar ahir dimarts a la Jornada sobre IoT, concepte que engloba la hiperconectivitat de les persones, empreses i administracions que formen part de les ciutats. En la jornada es va explicar que «aquesta internet de les coses» busca sempre tres conceptes: la reducció de costos, el progrés mediambiental i el benestar ciutadà.

L’última taula de debat va comptar amb les intervencions del responsable d’innovació d’Hidraqua, Antonio Sánchez; el professor de la Universitat d’Alacant, Josep Ivars; i la gerent de ventes de l’empresa de sensòrica «Libelium», Andrea Manero. Per part de les administracions, a més del regidor alcoià, va participar l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, que va explicar l’aposta tecnològica del municipi relacionada amb el turisme.

Gomicia va destacar que «tindre informació sobre les ciutats permet, reduir costos, i també millorar el servei. Els sensors ens donen informació de primera mà però interpretar eixes dades i buscar millors resultats és la tasca dels gestors. De totes maneres, res té sentit sense els ciutadans, només pensant amb ells i per a ells, la tecnologia té un objectiu. Al cap i a la fi, la ciutat més intel·ligent és aquella ciutat pensada per a millorar la qualitat de vida dels seus habitants».

Gomicia també va destacar l’aposta d’Alcoi per aplicar la Smart City en ciutats mitjanes, ja que, fins fa poc, només semblava que les grans ciutats podien optar a ser tecnològiques. L’edil també va argumentar que el model d’Alcoi busca que la Smart City siga un revulsiu per a les empreses del territori, apostant perquè siguen elles les que desenvolupen els sistemes tecnològics, diversificant les seues activitats i obrint noves línies de negoci.