Ja ha començat la reforma integral en la plaça Santa Rafaela Maria, situada al final del carrer Ferran el Catòlic, és finançada al 70% per aquestes ajudes de la Diputació. L’obra transformarà el final del carrer Ferran el Catòlic, tallada al trànsit fa dos anys i que passarà ser part de la plaça, amb una redistribució dels jocs.

En total, el projecte està pressupostat en 195.102,47 euros, encara que l’obra va ser adjudicada per 165.600,6 euros a Asfalts i Construccions Aitana SL, que va presentar la millor de les 20 ofertes que va haver-hi.
La iniciativa inclou la creació d’una nova zona de jocs infantils, la posada al mateix nivell de l’enjardinat de la plaça i tecnologia led en el sistema d’il·luminació. La zona de jocs infantils inclou un innovador joc interactiu, pioner a Espanya i que està instal·lat en molt pocs municipis.

Jordi Martínez, regidor d’Obres i Serveis, destaca que: “Aquesta actuació recupera un espai per a les persones, tenim una zona segura que evita els possibles problemes que podien tindre els escolars en eixir del col·legi, tant amb la vorada perquè ara és accessible en estar tot a la mateixa altura, com amb els vehicles, encara que cal ressaltar que aquest perill ja l’eliminem quan decidim tallar aquest carrer al trànsit, però faltava, tal com havíem promés la reforma integral”.

L’actuació contempla el gual que té el Col·legi Esclaves SCJ, per la qual cosa podran continuar entrant i eixint els vehicles propis del centre educatiu. També, lògicament, s’ha tingut en compte el possible accés de vehicles d’emergències per al col·legi o la mateixa plaça en cas que hi haja necessitat, des del carrer Arquebisbe Domenech.

“Aquesta plaça està situada en un dels llocs ‘més cèntrics’ del barri, té molta afluència i gràcies a aquesta actuació permetrem el seu major gaudi i seguretat”, indica l’edil d’Obres, qui conclou recordant que “és important destacar que s’han presentat 20 empreses per a realitzar aquesta actuació, això ocorre perquè saben que aquest ajuntament paga al cap de 7 dies, alguna cosa que abans no passava, gràcies a això hem aconseguit que finalment l’actuació haja suposat una reducció en el preu final de 29.501,87 euros”.

Des de la Regidoria d’Obres es recorda que totes les obres que contracta l’ajuntament, tal com estableix el plec de condicions tenen un període de garantia i que en cas que hi haja algun problema, l’empresa és la que es fa càrrec d’aquest.