Aquesta vesprada s’ha descobert el que serà el cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi de 2019, obra de l’artista Carlos Merchán. L’obra representa una imatge amb un genet cristià en carbó. El roig és l’únic color que destaca en l’obra sobre els grisos, ressaltant la creu i el text anunciador de les festes.

L’autor

Va nàixer a Salamanca l’any 1962. Allí es va llicenciar en Belles Arts i va obtenir el títol de professor de Dibuix i Pintura en la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Salamanca. També ha fet el Curs de formació del professorat, Estructura del sistema educatiu espanyol, Disseny i desenvolupament curricular, Psicologia de l’educació i Didàctica especial.

Ha participat en una vintena d’exposicions tant individuals com col·lectives a municipis com Salamanca, València, La Corunya, Ontinyent, Otos i Alcoi. Actualment és articulista i il·lustrador en el periòdic «El Nostre Ciutat», anteriorment ho va ser del «Diario Información» i el «Ciudad de Alcoy». També és professor de dibuix i pintura en les Aules de la Tercera Edat d’Alcoi. Merchán va ser l’autor del cartell de la Verge dels Lliris de l’any 2011 i també ha estat autor del cartell de la Penya Bon Humor d’Alcoi, entre molts altres. Un artista que ha format una família a la ciutat, molt vinculat amb l’associacionisme i conegut i estimat per gran part de la societat alcoiana.

Cartell