A les darreres setmanes, a nivell estatal i autonòmic Podemos ha anunciat el Pla Horitzó Verd, que suposa un canvi en el model energètic, productiu i de consum.

Ara, des de Podem Alcoi, anuncien que aquest projecte global, s’incorpora de forma transversal a totes les institucions públiques, també als Ajuntaments.

Com afirma Cristian Santiago, membre de la candidatura de Podem, “Un dels pilar fonamentals és la transició energètica. És imprescindible que tota l’energia consumida per l’Ajuntament d’Alcoi provinga d’energies renovables, es potencien les plaques fotovoltaiques, les plaques solars tèrmiques i les calderes de biomassa en tots els edificis municipals i centres educatius públics. Hem de fomentar a més l’autoconsum en les instal·lacions públiques i l’ús sostenible de biomassa local.»

A més Cristian Santiago apunta que, «La transició energètica també suposa crear nous llocs de feina vinculats, per exemple, a la consecució de l’eficiència energètica en les instal·lacions municipals i la indústria.»

Per altra banda, explica Santiago « La mobilitat sostenible n’és un altre pilar base. No podem tindre una ciutat amb uns nivell de contaminació tant elevats. Necessitem apostar pel transport públic, ja siga el tradicional o les noves alternatives de transport sostenible. I seguir els plans de mobilitat per reordenar el trànsit sobretot al Centre.»

Per últim conclou Cristian Santiago «la recuperació dels serveis públics com l’aigua, l’impuls a l’agricultura ecològica o la recuperació dels residus, formen part d’aquest projecte que estem acabant de desenvolupar al nostre Programa electoral.»