El nou projecte de VerdCel comprèn un doble disc, vint cançons, i l’edició d’una novel·la gràfica que expandeix l’abast de la música i les lletres. El llançament serà doble; el primer disc ‘Ras’ veu la llum al març de 2019 (estrena 13 abril Harlem Bcn), i el segon disc amb el llibre al setembre de 2019, moment on es reunirà tot el treball. La primera peça, disc i concert, és un ‘primer plat’ per obrir boca, i de quina manera, del que està per arribar.

Amb ‘Ras’ Alfons Olmo enceta una nova manera de fer, és un disc de grans canvis, un punt d’inflexió. En la composició de les cançons, la producció musical i el concepte de disc.

Claredat, arrel, avantguarda i originalitat en són les claus:
*.- Més despullat que mai, VerdCel ha bastit amb ‘Ras’ una veu única dins el llenguatge modern de la Cançó. Influències contemporànies i sonoritats nostrades que, amb lletres de collita pròpia, plenes de sensibilitat i sentit crític, connecten ací i ara amb la societat actual i l’oient.
*.- Espai i quietud musical per unes paraules condensades que exploren els racons de l’aire, lletres que s’endinsen en el món de les idees.
*.- Més sintètic que mai s’apropia dels timbres i els ritmes subtils de la terra des d’una òptica contemporània, per enlairar versos íntims de l’ànima, per aflorar sentiments col·lectius sobre els temps que vivim.

Cançons i contingut que tracten temàtiques dels nostres dies:
*.- Aprofundint sobre el masclisme, les persones migrades, el medi ambient i el paisatge, l’avanç del feixisme, etc.
*.- Posant en valor el paper de la cultura, com a eina d’articulació dels pobles i els territoris, com a peça fonamental en els drets i llibertats de les persones.
*.- Indagant sobre temàtiques personals: l’amistat, l’amor i la tendresa, la confusió entre estimar i dominar, les vocacions, el treball en equip en les relacions personals, la cerca de la pau interior, etc.

El compromís social i amb el medi ambient són inequívocs. ‘Fum’, una de les cançons amb videoclip neix en resposta a la problemàtica dels incendis. Encarna la desolació derivada de la destrucció del territori, alhora que analitza causes i deixa entreveure possibles solucions. (descàrrega i nota de premsa clip)

El segon disc – que es publicarà al setembre amb 10 cançons més -, partint del camí obert per ‘Ras’, visitarà altres indrets que anirem descobrint. Amb la novel·la gràfica arrodoniran l’obra com un bon ‘plat principal i postre’.

Tot el projecte veurà la llum aquest 2019 i s’anirà desvetllant peça a peça, sorpresa a sorpresa, des de la nova web, tot explorant l’aire. I és que VerdCel es va capbussar a l’aigua amb ‘Els dies del Saurí’ (2012), després va ser foc amb ‘Argilaga’ (2014), i ha transitat l’element terra amb ‘De plantes, talaies i cims’ (2017).

‘Ras’ compta amb la producció de Cristian Pallejà i Ferran Resines, des dels estudis Caballo Grande, amb la realitzadora Queralt Antú (vídeoclip), la violoncel·lista Maria Jurado, els músics Toni Medialdea, Raül Lorenzo i Marcel Ferrer, la col·laboració del cantautor i rapsoda Dídac Rocher, i l’estreta implicació del sempre habitual Daniel Olmo (còmic, disseny i il·lustracions).

VerdCel és un projecte de cançó ric, sòlid i autèntic. Realitza treballs i presentacions molt especials – teatre, videoprojeccions, dansa, etc. Compta amb divuit anys als escenaris, onze discos publicats, cinc llibres-poemaris i còmics, i variats films (curts, documentals, vídeo-art, clips).

Ha rebut diversos reconeixements musicals per discos, pel seu directe enèrgic i cuidat i el disseny, a més dels Premis Ovidi Montllor per dos dels seus treballs en diferents categories.