El director general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, Natxo Costa, va lliurar la distinció de plata com a Mercat Excel·lent de la Comunitat Valenciana, atorgada des de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball al Mercat Sant Roc d’Alcoi.

La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, ha destacat que «els mercats municipals són un signe d’identitat de l’estructura comercial tradicional, i en aquest cas tenim en la nostra ciutat un mercat excel·lent, un dels dos únics en tota la Comunitat, hem d’agrair als mercolins el treball que fan per aconseguir aquest nivell, adaptant-se al segle XXI, sense perdre els seus valors, satisfent les necessitats dels nous temps i que demanden els consumidors. Aquesta qualificació de Mercat és un reconeixement públic de l’aplicació constant d’unes bones pràctiques, que diferencien aquests mercats d’aquells que s’instal·len en la comoditat del dia a dia».

La Generalitat, dins les seues competències de dinamització de l’activitat comercial, impulsa la transformació dels mercats municipals en un referent local per a la promoció econòmica i turística dels centres urbans. Així que, per a incentivar l’eficiència i excel·lència en la gestió dels mercats municipals minoristes de la Comunitat, va crear el reconeixement com a Mercat Excel·lent. Aquest reconeixement es lliura als mercats que compleixen determinats requisits.

Aquest segell de qualitat identifica a aquells mercats municipals que desenvolupen la seua activitat sota paràmetres de qualitat, modernització, innovació i confiança dels establiments allí situats i dels serveis que en conjunt ofereixen als seus clients. Per a obtindre aquest segell de qualitat es valoren la gestió comercial, la seguretat, les instal·lacions i equipament, accessibilitat, les condicions de l’edifici, el compliment de la normativa higiènic- sanitària, la sostenibilitat energètica, el tractament sostenible de residus, la neteja, la imatge i el confort ambiental, entre altres. Els mercats que han optat a aquest distintiu d’excel·lència compleixen uns requisits, tenen professionalitzada la gestió, compten amb agrupació de comerciants que els represente, acrediten sostenibilitat econòmica que els permeta actuar de forma independent, tenen la majoria de parades d’alimentació, un nivell d’ocupació de llocs alt i un horari al públic ampliat.

Després de l’auditoria pertinent, el Mercat Sant Roc ha obtingut el certificat amb el nivell plata quatre estreles. Destacar que tan sols dos mercats, el d’Ibi i el de Sant Roc d’Alcoi, compten amb aquest reconeixement a nivell. El reconeixement de Mercat Excel·lent tindrà una vigència de 4 anys, després dels quals s’haurà d’iniciar de nou el procediment perquè siga reconegut.

Recordem que el Mercat de Sant Roc, AIE, rep el suport econòmic de la Generalitat Valenciana- Servei Territorial de Comerç i Consum d’Alacant donant suport a les següents actuacions, Servei a domicili i Gerència, Accions formatives, Manteniment de sistemes informàtics d’atenció al client, Serveis externs d’assessorament, i Diverses campanyes.

Mercat de Sant Roc