Pablo González, candidat de Guanyar Alcoi, considera que el servei de transport públic urbà és «simptomàtic» del que suposen les privatitzacions dels serveis públics. Després de dos dècades de gestió de l’empresa, els viatgers han passat de 2’46 a 1’30 milions de viatgers* i les despeses han augmentat de 671 mil euros a 1 milió 899 mil*. Per al número dos de la candidatura de de Guanyar Alcoi «és evident que ha estat un fabulós negoci per a l’empresa i una ruïna per a les alcoianes i els alcoians».

«Vint anys són temps més que suficient per fer balanç i aquest no pot ser més dolent –afirma González–, la privatització ha estat una ruïna i el servei és deficient. L’únic argument per a la privatització va ser la impossibilitat de l’administració per assumir un dèficit creixent, doncs bé, la despesa quasi s’ha triplicat, i en alguns moments va ser fins i tot major. Això demostra que no hi havia cap justificació per a dur-la endavant, que era una gran mentida. D’altra banda, l’augment del dèficit ha vingut acompanyat d’un encariment dels preus públics. Per tant, a hores d’ara, els usuaris paguen un autobús car i el conjunt de la ciutadania ha de fer front a un forat econòmic creixent.A més, com que l’empresa té assegurat el seu benefici, siga com siga la gestió, el servei no ha deixat d’empitjorar. El primer paràmetre per mesurar els resultats és, obligatòriament, el nombre de viatgers, que són ara pràcticament la meitat que al principi de la concessió. I això va en el camí contrari a la ciutat que volem construir, on el vehicle privat ha d’anar perdent protagonisme pel bé del conjunt dels ciutadans», diuen.

«Molts treballadors i treballadores de l’empresa han hagut de patir les conseqüències de la precarització en el seu lloc de treball en quant a les infraestructures, denunciades per un treballador de l’empresa i recollides per la Inspecció de Treball en 2018», afirma el candidat.

És per això que la plataforma ciutadana proposa que des de l’administració s’inicien estudis per fer més eficient el servei d’autobusos plantejant-se, entre altres, la remodelació de línies, la reducció de la mida dels vehicles perquè siguen més àgils o l’augment de la freqüència de pas. Tal com diu González “considerem que la gestió directa ens aportaria major capacitat i agilitat per implementar millores en el servei.”

Per tot això, Guanyar Alcoi assegura que la recuperació de la gestió del serveis d’autobusos és irrenunciable per a la plataforma i González adverteix la resta de partits «que ningú ens busque per prolongar aquesta estafa a les butxaques de les alcoianes i alcoians».