El PSOE assegura que el Pressupost municipal d’enguany contempla al voltant de 8’5 milions d’euros en actuacions per al manteniment de la ciutat que depenen del departament municipal d’Inspecció General de Serveis (IGS). Aquesta xifra suposa, diuen,  «un 44% més que la quantitat que el PP va incloure en el Pressupost de 2011, l’últim de la seua etapa de govern municipal. Un increment que és possible sense afectar la butxaca dels ciutadans».

Eixos 8’5 milions d’euros inclouen el manteniment ordinari de les vies públiques, actuacions en el clavegueram, mobiliari, enllumenat públic i semàfors, així com actuacions de desinfecció i desratització. «A més, pensem incidir de manera especial en el manteniment de parcs i jardins, tant en el que suposa zones verdes com en instal·lacions de jocs infantils», anuncien.

«Ja han començat a notar-se les millores en el servei de recollida de residus, així com en la neteja viària, gràcies al nou contracte que els socialistes hem aconseguit adjudicar, després que l’anterior govern del PP no preparara un nou plec de condicions per evitar que caducara la concessió. I en els pròxims mesos encara seran més evidents les actuacions d’aquest nou contracte per a l’eliminació de residus i la neteja viària», asseveren.

El PSOE alcoià compara els 8’5 milions d’euros que es destinen enguany, enfront dels 5’9 milions que asseguren va pressupostar el PP per a 2011, un any en què va haver-hi canvi de govern. «Per a les mateixes partides, els populars van pressupostar els 5’9 milions apuntats, enfront dels 7’7 plantejats pels socialistes, que a més hem inclòs noves partides per un muntant que supera els 800.000 euros, fins a aconseguir eixos 8’5 milions que permetran incidir en el manteniment en major mesura», insisteixen els socialistes.

El secretari general del PSPV-PSOE d’Alcoi, Jordi Martínez, posa l’accent que “el PP ara critica el que es destina al manteniment de la ciutat, però en la seua etapa de govern va invertir molt poc i ens va deixar una ciutat en un estat lamentable. Quan els socialistes vam accedir al govern va començar a créixer la despesa en manteniment de la ciutat i destinar un 44% més, així com disposar noves partides, demostra la nostra voluntat”.