La plataforma ciutadana ha estat reivindicant contínuament durant la legislatura la necessitat de redactar un Pla integral d’accessibilitat. No obstant això, “el Govern del PSOE ha deixat passar el temps sense que aquesta necessitat de la ciutat siga una realitat, a pesar de les falses promeses de Toni Francés anunciant al Plenari dels Pressupostos del gener de 2019 que aquest document «ja està encarregat»”, diuen.

La regidora Vicky Llàcer comenta que «no sols no s’ha complit amb el compromís que es va prendre amb els veïns i veïnes, tampoc és cert que el pla estiga encarregat, com va dir l’alcalde Toni Francés en el plenari dels pressupostos de 2019, intentant desmeréixer les propostes de Guanyar Alcoi als mateixos».

La plataforma confirma que la contestació del govern en comissió informativa “confirma que l’afirmació que va fer Toni Francés al plenari de gener sobre que el Pla estava encarregat eren falses i que el que hi ha previst quant a accessibilitat”, afirmen. Llàcer informa que «és un pla d’implementació de les actuacions per executar en un any, cosa que ja s’havia d’haver fet en anteriors anys per tal de no actuar de qualsevol manera sense cap previsió».

La regidora considera molt greu la “falta de serietat” en aquest assumpte: «els anuncis respecte que el pla va a fer-se no són la solució als problemes d’accessibilitat de la ciutat, tan sols són un intent d’acontentar a la ciutadania sense complir en els compromisos que el govern assumeix amb ella. Mentrestant hi ha zones de la ciutat que són tractades com a zones de segona. Un complet un despropòsit si el que es vol és fer accessible la ciutat per a qui viu en ella».