Va nàixer al 2017 amb la clara intenció de potenciar el teatre al món educatiu, demostrant la importància que té aquesta disciplina per millorar la oratòria, la memorística o el treball en equip però, també, per potenciar la cantera d’actrius i actors i seguir reivindicant a Alcoi com a la ciutat deL teatre. Aquesta setmana, la tercera edició ha tancat el teló, amb 23 representacions, prop de 7.000 espectadors, més de 500 artistes damunt de l’escenari, tres actuacions de clausura: una el divendres amb l’obra «Les Set Diferències» de Teatre Escalante i dues sessions, el dissabte al Teatre Principal amb «Somnium» de Hugo Aracil, Noa Villar i Ada Climent i, amb el convenciment, que la Mostra de Teatre Escolar ja té un espai propi i indiscutible a la ciutat.

El regidor d’educació, Alberto Belda, destaca la importància de consolidar un esdeveniment d’aquest tipus: «Crec que el major èxit que pot tindre una activitat educativa com aquesta és, d’una banda, la resposta massiva de participants i públic i d’altra, la seua consolidació. Saber que, la Mostra ja forma part de la ciutat i que continuarà als pròxims anys perquè així ho vol la comunitat educativa és un orgull per a tots, docents, alumnes, pares i organitzadors. Llarga vida a la Mostra de Teatre Escolar!».

Una edició que ha destacat per obrir el teló de 23 obres, dues d’alumnat d’infantil, cinc de secundària, una d’educació especial, una de batxillerat i una de Formació Professional. La franja d’edat més nombrosa ha sigut la de les obres amb alumnat de primària amb 13 representacions del total de 23 obres presentades. Uns espectacles de temàtiques molt variades, incloent-hi aproximacions al teatre musical i el teatre d’ombres. I que, a més a més, s’han representat en diferents llengües: valencià, castellà i anglés.

Entre els participants podem trobar a l’IES Andreu Sempere amb «Annie, el musical» i «Ens estem tornant bojos»; el CIPFP Batoi amb «Dins o fora»; el col·legi Sagrada Família amb «Historia de un hombrecillo de papel»; Sant Roc amb «Mary Poppins»; José Arnauda amb «El diari de Pau:A solidary adventure» i «Grease»; Salesianos Sant Vicent Ferrer amb «Negrotrueno y las siete enanitas», «La sirenita y el príncipe» y «Mejor que la chuleta»; el CEIP Horta Major amb «La zebra Camil·la»; el CEIP Romeral amb «El punt intermig»; «El apotecari i el religiós»; «L’home invisible» , «El monstre que ve a vorem» i «Som amics»; l’IES Pare Vitòria amb «Creuades»; el CEIP Sant Vicent amb «El drag de Castalla», «El príncipe Ceniciento»; «El hechizo del Cola-Cao» i «Ballem com ara i com abans»; Salessianos Juan XXIII amb «Vaya familia» i el CEIP Miguel Hernández con «Un poco de magia y …» .

Una de les novetats d’aquesta edició ha sigut, a banda de la clausura amb una obra professional de teatre Infantil, com venia essent habitual els anys anteriors: «Les Set Diferències» de Teatre Escalante, afegir l’espectacle de màgia i música «Somnium·, de Hugo Aracil i Ada Climent, i la cantant Noa Villar que van exhaurir totes les entrades en les dues representacions que van realitzar al teatre Principal.