Les obres per a millorar tant la seguretat, l’accessibilitat com reduir el consum elèctric en l’Avinguda Hispanitat del barri de la zona nord ja han començat. La millora, si no hi ha imprevistos, està prevista que s’execute en el termini d’un mes i no suposarà talls de trànsit excepte alguna jornada puntual per la construcció dels passos elevats. Conjuntament amb la actuació està prevista també l’actuació en la bardissa i el canvi dels bancs d’aquesta important avinguda, molt utilitzada i apreciada pels veïns del barri més al nord de la ciutat.

D’una banda, l’actuació a la calçada crearà passos elevats per millorar la seguretat dels vianants, una de les demandes més sol·licitades als última anys per part dels veïns. També és millorarà l’accessibilitat d’aquests passos, que s’il·luminaran quan un vianant vaja a creuar, tant en la part de les persones al començament del pas de zebra, com la senyal vertical, per a ser visible als conductors encara que hi haja cotxes aparcats. La il·luminació de l’enllumenat públic serà substituïda per leds, millorant el consum, la despesa i seguint apostant per una política medi ambiental a la ciutat.

A banda d’aquestes millores urbanístiques i de serveis, està previst que s’actue en la la bardissa, es realitzen tasques de pintura i es canvien els bancs que hi ha per al descans dels veïns per a que, la reforma siga integral i els usuaris de la via, vegen millorat el seu dia a dia.

Jordi Martínez, regidor d’obres, recorda que les obres han sigut demandes durant molt temps per els veïns: «Executem millores en l’Avinguda la Hispanitat complint amb les demandes dels veïns, intentant millorar la seguretat d’una via que concentra la major part del trànsit del barri, i treballant per a que el carrer siga més accessible per a totes les ciutadanes i ciutadans. Totes les obres són molestes però intentarem que siga el més ràpid possible conscients que serà una millora important per a tots els veïns del barri de la Zona Nord».