Un equip format per tres vehicles de l’IES Cotes Baixes competirà en el Campionat Europeu d’Esports d’Inèrcia. La prova se celebrarà els propers dies 19, 20 i 21 d’abril a la ciutat de Legazpi (Guipúscoa). Es tracta de la primera cursa del Campionat Europeu d’Esports d’Inèrcia 2019. És la primera vegada que se celebra a Espanya una competició d’aquest tipus i per a l’equip d’Inèrcia Alcoi de l’IES Cotes Baixes és la primera cursa de rellevància a nivell internacional a la qual s’enfronta.

L’equip que competirà en el Campionat estarà compost per tres pilots alumnes del centre: Emilio Breviá i Ángel Díaz, en la categoria vehicles pesants CX i Jorge Criado, en la categoria Gravity Bike. En aquesta setmana prèvia a la competició s’han posant a punt els vehicles participants, un d’ells amb carrosseria renovada, i i s’han presentat públicament. Els tres vehicles que participen en el campionat d’Europa de Legazpi són: la Gravity Bike pilotat per Jorge Criado; la Barqueta C4 de fusta d’Emilio Breviá, amb una nova carrosseria construïda pels alumnes del cicle formatiu de Fusta i Moble de Cotes Baixes; i la C4 amb carrosseria Hiperbaric Challenge modificada d’Ángel Díaz. Ells seran la part visible d’aquest projecte, però darrere hi ha tot un gran equip d’alumnes i professors del centre que treballen amb il·lusió cada dia per seguir aprenent.

Paral·lelament a la competició, es realitzarà una exposició de projectes en què es parlarà del Hiperbaric Challenge, repte educatiu per al desenvolupament del talent i la creativitat mitjançant el disseny, construcció i prototipat d’un cotxe d’inèrcia, i de com ha estat la seva posada en pràctica i evolució a l’IES Cotes Baixes.

El projecte que realitza l’FP Bàsica consisteix en la construcció de vehicles d’inèrcia per participar en la competició Hiperbaric Challenge. Aquesta iniciativa suposa tot un desafiament per al FP Bàsica i va náixer amb l’objectiu d’enfortir i promoure aquesta experiència d’innovació educativa i facilita el treball col·laboratiu entre alumnes i professors de diferents cicles, com en aquest cas s’ha fet amb Fusta i Moble, encarregats de construir la nova carrosseria del vehicle la Barqueta. Segons explica el responsable del projecte, Ricardo Soler: «El projecte posa a prova les habilitats tècniques, organitzatives i de comunicació dels equips mentre fomenta altres d’àmbit més empresarial que els seran de gran utilitat en el món laboral.».